U "SENKE" STIŽU TITO I IVAN MEŠTROVIĆ: Nove misterije u Bjelinoj seriji
Foto: Promo

OTKRIVAMO

U "SENKE" STIŽU TITO I IVAN MEŠTROVIĆ: Nove misterije u Bjelinoj seriji

Pop kultura -

Snimanje druge sezone hit serije "Senke nad Balkanom" uveliko traje u Barandi, a reditelj Dragan Bjelogrlić u priču uvodi mnoge istorijske ličnosti, poput Tita, kneza Pavla i vajara Ivana Meštrovića.

Prve epizode dešavaju se uoči dočeka 1934. godine, a glumačka pojačanja su Vesna Trivalić, Nataša Ninković,Bogdan Diklić i neki perspektivni mlađi glumci - Marko Grabež, Marko Todorović i drugi.

- Ova sezona će se događati 1934. godine, baviće se ne baš veselom situacijom u Jugoslaviji, koja puca po šavovima, i Evropi, nad koju se nadvila senka rata i gde fašisti u Italiji i nacisti u Nemačkoj zveckaju oružjem. Hitler je proglašen za ličnost godine u magazinu Tajm. Dva događaja su ključna: građenje spomenika Neznanom junaku na Avali i ubistvo kralja Aleksandra u Marselju. U politička ubistva bili su umešani špijuni - najavio je Dragan Bjelogrlić gostujući na Prvoj.

Filip Šovagović tumači Meštrovića
Filip Šovagović tumači Meštrovićafoto: Damir Dervišagić

Velikog vajara Ivana Meštrovića tumačiće Filip Šovagović, koga gledamo u seriji "Žigosani u reketu", a za uloge Tita i kneza Pavla još se traže glumci. Od likova iz prošlosti vrlo važnu ulogu ima i znameniti istoričar umetnosti Đorđe Bošković, a od starih su tu Mustafa Golubić, general Petar Živković, Ante Pavelić, ali u seriji više nema Rusa.

- Neke stvari se teško menjaju u Srbiji i potrebno je da se promenimo mi sami kako bismo promenili okolnosti. Teže je uvek ići pravim putem, ali je ispravno - poručio je Bjelogrlić, koji je najavio da su prava za emitovanje kupili Amerikanci.

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track