MILENA DRAVIĆ JE OSMEH SVIH NAS: Nova biografija o životu velike glumice
Foto: Damir Dervišagić

Više od umetnosti

MILENA DRAVIĆ JE OSMEH SVIH NAS: Nova biografija o životu velike glumice

Pop kultura -

Umetnička biografija najveće dive srpskog i jugoslovenskog filma Milene Dravić, pod naslovom "Više od umetnosti", novinarke i publiciste Tanje Nježić, stigla je u knjižare.

foto: Jugoslovenska Kinoteka

Na početku knjige Milena Dravić priča o svom detinjstvu, strahovima, sazrevanju, o svojoj glumi, glumcima i režiserima, o lepom i strašnom u životu na sceni i iza nje, o dugogodišnjem životnom saputniku Draganu Nikoliću. O njoj s pijetetom govore doajeni filma, književnosti i pozorišta poput Duška Kovačevića, Ljubomira Simovića, Radoslava Zelenovića, Puriše Đorđevića, Dejana Mijača, Jagoša Markovića, Gorana Paskaljevića, Dušana Makavejeva, Branke Petrić, Zdravka Šotre i drugih.

Milena i Tanja
Milena i Tanjafoto: Damir Dervišagić

Na osnovu svih ovih svedočanstava i njene lične ispovesti Tatjana Nježić gradi jedinstvenu, raskošno ilustrovanu pripovest o umetnici blistavog dara i nesvakidašnje ličnosti, koja je dosegnula vrhove umetnosti i stvaralaštva u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

- Milena Dravić je ime i prezime srpskog i jugoslovenskog filma, osmeh generacija i generacija koje su je volele u nezaboravnim ulogama, s darom, toplinom i šarmom neponovljivim u nekom skorijem vremenu - napisao je akademik Dušan Kovačević.

foto: Vladimir Šporčić

Kurir/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track