BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE U MAKEDONIJI:  Predstava Zojkin stan osvojila publiku u Skoplju (FOTO)
Foto: Promo

gOSTOVANJE

BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE U MAKEDONIJI: Predstava Zojkin stan osvojila publiku u Skoplju (FOTO)

Pop kultura -

„Zojkin stan“ priča je o smutnom post-revolucionarnom vremenu profitera i korupcije, izuzetno aktuelna i danas, a rediteljka Poplavska Bulgakovljevu priču uz pomoć izuzetnih saradnika obogaćuje na savremen i neočekivan način

Predstava po tekstu Mihaila Bulgakova, u režiji gošće iz Makedonije, rediteljke Nataše Poplavske, u Makedonskom narodnom teatru očarala je posetioce.

Duge ovacije, aplauzi i bis i publika koja je bila ushićena nad spektaklom koji je deo ansambla Beogradskog dramskog pozorišta izveo.

Ova predstava premijeru je imala u oktobru mesecu 2017. godine i predstavlja veliki povratak Ane Sofrenović na pozorišnu scenu.

foto: Promo

Nimalo lak za izvođenje „Zojkin stan“ je pored Aninih kvaliteta istakao u prvi plan i talenat Andrije Kuzmanovića, sada već vrlo popularnog i cenjenog glumca.

„Zojkin stan“ priča je o smutnom post-revolucionarnom vremenu profitera i korupcije, izuzetno aktuelna i danas, a rediteljka Poplavska Bulgakovljevu priču uz pomoć izuzetnih saradnika obogaćuje na savremen i neočekivan način.

foto: Promo

Predstava kritički slika grupu likova koja predstavlja sve aspekte nekadašnjeg novog sovjetskog društva i probleme života u Moskvi, u tim gladnim godinama racije na kockarnice i javnih kuća koje su otvarane u privatnim stanovima.

Gostovanje Beogradskog dramskog pozorišta u Makedoniji rezultat je tradicionalne saradnje na osnovu bilateralnih odnosa sa partnerskim institucijama u zemlji i svetu, kao i sa festivalima .

foto: Promo

Makedonski narodni teatar uzvratiće gostovanje Beogradu početkom pozorišne sezone 2018/ 2019.

foto: Promo

Adaptaciju komada potpisuje Maša Stokić. Uloge tumače, pored Ane Sofrenović, Milana Čučilovića i Andrije Kuzmanović ,i Milorad Damjanović, Milica Milša, Sandra Bugarski, Savo Radović, Nada Macanković, Anđela Popović, Jelena Rakočević, Milica Petrović, Saša Đurašević, Arsenije Tubić, Jadranka Selec, Aleksandar Stoimenovski, Miloš Lazarov, Kristina Jovanović i LJubomir Ćustić.

foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track