RADOŠ BAJIĆ IMA VELIKE PLANOVE: Snimam dve serije o Beogradu
Foto: Dragana Udovičić

selo gori je prošlost

RADOŠ BAJIĆ IMA VELIKE PLANOVE: Snimam dve serije o Beogradu

Pop kultura -

Proslavljeni reditelj i glumac Radoš Bajić i njegov "Kontrast studios" u 2019. planiraju snimanje dve serije - jedna je drugi ciklus "Psi laju, vetar nosi", a druga priča "Preživeti Beograd" Đorđa Milosavljevića, scenariste "Korena". Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poslednjeg radnog dana u godini primio je Bajića i njegove saradnike.

- Razgovarali smo o projektima koji se tiču i Beograda i koje ova kuća planira da realizuje u narednom periodu. Za mene kao gradonačelnika, ali i za grad Beograd, izuzetno je značajno da se život našeg grada i sugrađana analizira umetničkim pristupom - rekao je Radojičić.

foto: Beoinfo

Izrazivši posebno zadovoljstvo što je ugostio poznatog glumca i reditelja Radoša Bajića i ostale predstavnike kuće "Kontrast studios", on je ocenio da serije koje će biti snimane mogu sa sobom da nose i "skrivene" poruke i kritike kojima se ukazuje na određene probleme ili nedostatke.

- Beograd se raduje ovim serijama i u narednom periodu ćemo razmotriti mogućnosti kako zajedno da učestvujemo u ovim projektima - dodao je gradonačelnik.

Snimanje novih serija planirano je već od marta.

- Jednu ćemo raditi za RTS, a drugu za Pink... Prva je drugi ciklus serije koju smo već radili, "Psi laju vetar nosi", koju režira Jelena Bajić Jočić, a ja sam scenarista - rekao je Bajić i dodao da se druga, potpuno nova serija zove "Preživeti Beograd".

foto: Dragana Udovičić

Kako je rekao, to je prelepa serija radosti, optimizma, novih životnih iskušenja i spoznaja Beograda "koji je dom svima".

- U središtu priče su studentkinje iz unutrašnjosti koje dolaze u Beograd da studiraju. Taj njihov doživljaj metropole i svega što Beograd nudi osnova je za jednu prelepu seriju koja će imati 20 epizoda. Serija "Preživeti Beograd" radiće se po dramskom tekstu Đorđa Milosavljevića, dok će režiser biti Đorđe Stanimirović - zaključio Bajić.

foto: Picasa

Kuća "Kontrast studios" najpoznatija je po seriji "Selo gori, a baba se češlja", koju po gledanosti još dugo niko neće nadmašiti, pa ni o sam.

- Sada je šer (udeo u gledanosti) podeljen između nacionalnih i kablovskih televizija. "Selo" je imalo šer od 72,6 odsto, što je sada teško ponoviti - govorio je ranije Radoš odgovarajući na pitanje da li smatra da ima konkurenciju kada je reč o seriji "Senke nad Balkanom", čiji je scenarista Dragan Bjelogrlić.

Kurir/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track