KAKO NAS JE GIGA MORAVAC ZAUVEK PROMENIO: Ovo je NAJVEĆA TAJNA omiljenog televizijskog lika, i vi ćete se PREPOZNATI U NJOJ (VIDEO)
Foto: Printskrin Youtube

OSTAVIO NAS JE MARKO NIKOLIĆ

KAKO NAS JE GIGA MORAVAC ZAUVEK PROMENIO: Ovo je NAJVEĆA TAJNA omiljenog televizijskog lika, i vi ćete se PREPOZNATI U NJOJ (VIDEO)

Pop kultura -

Dese se tako uloge koje, ma koliko da godine prolaze, ne blede. Dese se, osvoje publiku i gledaoci im se uvek rado vraćaju. Nikad jednostavno ne dosade, jer nas promene i jer su nalik nama. Baš takva uloga je bila uloga

Gige Moravca koju je Marko Nikolić dobio 1987. u seriji "Bolji život". Dobro ste izračunali. Prošle su od tada 32 godine, a Giga omiljen kao i nekad.

U seriji scenarista Siniše i Ljiljane Pavića i reditelja Mihaila Vukobratića Nikolić je igrao glavu porodice Popadić, Dragišu Popadića, čiji je nadimak bio Giga Moravac.

Gledaoci su iz nedelje u nedelju hrlili pred male ekrane ne bi li saznali šta se to novo desilo Gigi. Zabavljao ih je, iskrenošću, ironijom, problemima koje su i oni doživaljali.

"Istu muku mučim, Gigo", govorili bi mu. A znate šta je u toj indentifikaciji bilo veoma važno? Giga Moravac je svaki put gurao napred.

Osim one osnovne veze publika- glumac koja se završava na nivou zabave, otišao je korak dalje. I pokazao im je: da nije lako biti glava porodice, da je u redu reći da nije lako nositi tu odgovornost, ali da se od porodice nikad ne odustaje.

foto: Printscreen

Da živ čovek pogreši, da se prepusti strastima, pa ako shvati da to nije put kojim treba da krene, da je u redu da oprosti sebi, a i drugima i da se vrati na svoj životni kolosek (prikazao je to kroz odnos sa sekretaricom Darom i odnos sa suprugom Emilijom).

Pokazao je da je najbolji onaj šef koji razume ljude sa kojima radi i koji svoj autoritet nikada ne zloupotreblja niti ističe, a istovremeno uživa poštovanje onih kojima je nadređen.

Nije nimalo nevažno bilo to što je radio sa ženama, sa velikim brojem žena u kolektivu i bio omiljen šef.

foto: Printskrin Youtube

Bio je i otac. Najrealniji. Koliko njih se prepoznalo u Gigi i Bobi, Gigi i Guzi i Gigi i Lidiji. Nekad strog, nekad nemoćan, nekad prek, ali uvek pun ljubavi.

I kako je samo voleo Giga Moravac! Imao je baš široko srce koje je umelo da ga skupo košta. I iznad svega voleo je svoju Emiliju.

Da, ljubavi naizgled drugačijih ljudi i te kako umeju da uspeju i traju ceo život.

Jurio je Giga za novcem, ali novac nikad nije gospodario njime.

Bio je veseljak, kad mu je život pružao šansu za veseljem u jurnjavi za boljim životom.

Bio je dobar, neretko i naivan i čovek poput svih nas.

Zato smo ga voleli i zato ga volimo! U potrazi za svojim boljim životom.

Kurir.rs/Žena/J.M/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track