NIJE ZNAO DA UŠTOPUJE FUDBALSKU LOPTU, ALI SE SJAJNO SNAŠAO KAO REZERVA PROSLAVLJENOG DUCIJA SIMONOVIĆA! Napustio nas je legendarni Marko Nikolić, a malo ko zna da se u mladosti ozbiljno bavio SPORTOM!
Foto: Damir Dervišagić

Bio je veliki zvezdaš

NIJE ZNAO DA UŠTOPUJE FUDBALSKU LOPTU, ALI SE SJAJNO SNAŠAO KAO REZERVA PROSLAVLJENOG DUCIJA SIMONOVIĆA! Napustio nas je legendarni Marko Nikolić, a malo ko zna da se u mladosti ozbiljno bavio SPORTOM!

Fudbal -

Doajen srpskog glumišta, Marko Nikolić, koji je preminuo u 73. godini života, u mladosti je ispoljavao veliki talenat za sport, a oprobao se u biciklizmu, fudbalu i košarci.

Iako je bio talentovan za sport, uvek ga je doživljavao samo kao lep hobi, jer je gluma uvek bila i ostala na prvom mestu.

Popularni Giga se oprobao u fudbalu, ali je brzo shvatio da to nije za njega.

"Moj otac Nikola mi je govorio kako sve lepo zamislim, ali da mi je sve džaba jer „numem“ da uštopujem loptu, a to je najvažnije u fudbalu. Onda mi to nije bilo jasno, međutim, vremenom sam po tom detalju i ja počeo da merim igrače. Od jednih se lopta odbija kao od bandere, dok se drugima lepi za nogu", otkrio je Nikolić u jednom intervjuu za "Mozzart sport".

Kada je KK Sloga iz Kraljeva ušla u Drugu ligu, košarka je postala sport broj jedan.

"Duci Simonović je bio velika zvezda, a košarka je preko noći buknula. U početku mi je košarka išla dobro, pošto sam već u prvom razredu gimnazije imao 180 centimetara, ali sam ostao na toj visini. Imao sam porodično tanke noge, plus sam se bavio biciklizmom i odraz mi nije bio specijalan. Jedva sam uspevao da dodirnem obruč. Uprkos svemu, mogu da se pohvalim da je moje ime upisano u zvaničan zapisnik, jer sam sa 17 godina, kao član seniorskog tima Sloge i rezerva Duciju Simonoviću, Železničaru iz Čačka dao jedan koš iz penala. Piše to lepo, crno na belo", rekao je Nikolić.

Nikada nije krio da je veliki navijač Crvene zvezde.

"Zvezdaš sam od rođenja, međutim, otkad je naš fudbal pao na niske grane, verujte, volim da pobedi Zvezda, ali volim da pobedi i Partizan. Prestao sam da budem zadrt navijač. Otkako me hvata tuga od naših sablasno praznih stadiona, preselio sam se u neke druge lige koje pratim i mnogo bolje poznajem. E, kad posle vrhunskog fudbala pogledam meč iz domaćeg šampionata, pomislim da je usporen snimak. Žao mi je zbog svega toga", rekao je proslavljeni glumac.

Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.

Kurir sport/Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track