BIO JE NAJGORI JNA VOJNIK I STALNO JE BEŽAO IZ VOJSKE:  Neverovatan splet okolnosti upropastio je čuvenu grupu Pilote, o tome nikada nisu govorili
Foto: Zorana Jevtic

KAd nešto nije suđeno

BIO JE NAJGORI JNA VOJNIK I STALNO JE BEŽAO IZ VOJSKE: Neverovatan splet okolnosti upropastio je čuvenu grupu Pilote, o tome nikada nisu govorili

Pop kultura -

Popularni rok muzičar Zoran Kiki Lesendrić počeo je da svira krajem 70-ih godina. Postao je deo grupe “Piloti”, međutim kada su počeli da rade treći album „Zvuci civilizacije“ krajem 1982. godine Kiki je morao da prekine sa radom na numerama i da pođe da služi domovini.

Mnogi su se razočarali što taj album nikada nije izašao.

Vojsku je služio kao padobranac, ali kako se tada pričalo, nije se proslavio u ovoj ulozi. Iz vojske je bežao kako bi išao da radi na trećem albumu. Bio je spreman sve da uradi, ali će ostati upamćen kao „najgori vojnik“. U vojsci je skupio deset kolega koji su imali sluha za muziku i formirali su prvu padobransku vod vezu. Bili su vezisti koji skaču. Trudio se da nečim drugim zasluži pažnju, sem fizičke spremnosti, tokom tih 17 meseci koliko je proveo u vojsci.

Kada je odslužio vojni rok saznao je da je kolega slučajno obrisao sve što su radili na pomenutim albumu tako da on nikada nije izašao.

foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs/Blic/Foto Printcreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track