KOMEMORACIJA MIODRAGU RADOVANOVIĆU U JDP: Bio si stub pozorišta! Kolege voljenom Mrgudu uputile POSLEDNJE ZBOGOM
Foto: Vladimir Šporčić

TUGA

KOMEMORACIJA MIODRAGU RADOVANOVIĆU U JDP: Bio si stub pozorišta! Kolege voljenom Mrgudu uputile POSLEDNJE ZBOGOM

Pop kultura -

Komemoracija Miodragu Radovanoviću održava se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a nažalost, da oda počast došlo je jedva tridesetak ljudi.

foto: Vladimir Šporčić

Da uputi poslednje zbogom kolegi došao je Vlasta Velisavljević, a pristigli su i Milan Caci Mihailović, Isidora Minić, Dragan Vujić Vujke, Tanasije Uzunović, Branislav Bane Tomašević, Miodrag Dragičević... Direktorka Tamara Vučković podsetila je na više od 100 uloga koje je odigrao na matičnoj sceni JDP i na poslednju ulogu u predstavi "Tako je moralo biti".

"Uprkos njegovom nadimku Mrgud, pamtićemo ga po njegovom toplom osmehu, njegovoj posvećenosti i ljubavlju prema poslu", kazala je Vučkovićeva.

foto: Vladimir Šporčić

"Dragi naš Mrgude, ništa nije govorilo o tvom odlasku kada sam te poslednji put videla. Iznenadila sam se kada sam čula koliko si imao godina. Neretko sam slušala tvoje dijaloge, glas i dikcija su ti bili savršeni i da postoji nagrada za dikciju u poznim godinama ti bi je dobio. Žao mi je što nisam više slušala tvoje dijaloge. Bili su prava umetnost. Sećam se kako si stalno govorio o svom sinu i ženi i često je citirao. Bio si stub pozorišta, spasao si tolike predstave. Danas general, a sutra vrhunski vojnik. Bez takvih glumaca i ljudi kao što si ti pozorište ne može da opstane. Otišao si od nas i ostavio nam sećanje na tebe i tvoje maestralne uloge", rekla je Branka Petrić.

1 / 9 Foto: Vladimir Šporčić

"Upoznao sam gospodina Mrguda kada sam došao u JDP on je za mene bio Šicer i gajio sam poštovanje prema njemu, skoro da nisam smeo da mu se obratim. Bio je savremeni glumac koji je bio sposoban da igra sve. Od njega sam učio, ne samo zanat, već i glumačku etiku koja se izgubila u poslednje vreme. Mrgud, uvek je bio smiren, gospodski se ponašao u svakoj situaciji, a sa svima bio na 'vi'. Poslednji put smo se sreli prošle godine. Videli smo se u bifeu, poleteli smo jedno drugom u zagrljaj. To je bio naš poslednji susret i sada bih na kraju voleo da pređemo na ti. Voleo bih da na onom svetu mi glumci igramo lepe predstave i da ćemo igrati ti i ja", rekao je Slobodan Beštić kroz suze.

Slavko Štimac poslao je video poruku u kojoj je rekao:

"Mrgud je bio moderan, ležeran, ispred svog vremena. Imao sam tu sreću da igram u njegovom zadnjem filmu i mogu samo da kažem: 'Hvala čika Mrgude!"

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/M.C/Foto: Vlada Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track