NEDOSTAJE MI NJEGOV OSMEH... POTRESNE REČI GLOGOVČEVIH KOLEGA KIDAJU DUŠU: Glumac takvog kalibra rađa se jednom u 100 godina!
Foto: Vladimir Šporčić, Damir Dervišagić, Marina Lopičić

NIKADA GA NEĆE ZABORAVITI

NEDOSTAJE MI NJEGOV OSMEH... POTRESNE REČI GLOGOVČEVIH KOLEGA KIDAJU DUŠU: Glumac takvog kalibra rađa se jednom u 100 godina!

Pop kultura -

Brojne kolege i prijatelji pokojnog glumca Nebojše Glogovca teško se mire sa njegovom smrću. I godinu dana pošto je preminuo koriste svaku priliku da ga spomenu. Miloš Timotijević, koji je igrao sa Nebojšom u filmu "Južni vetar", što je ujedno bila i Nebojšina poslednja filmska uloga, za izjavio je:

"Poštovao sam ga pre svega kao čoveka, pa tek onda kao vrhunskog umetnika. Nedostaju mi njegov osmeh, pozitivna energija... Obožavao sam razgovore sa njim, uvek je znao da me posavetuje i popravi mi raspoloženje. Nebojša je ostavio mnogo toga iza sebe i sasvim sam siguran da ga nikada nećemo zaboraviti".

"Sećamo se raznih anegdota sa snimanja, pominjemo njegovu humanost, požrtvovanost, talenat, koji je bio vanserijski", zaključuje on.

foto: Marina Lopičić

Ni Radoš Bajić nije drugačijeg stava. Kaže da se glumac kao Nebojša više nikada neće roditi, te da mu je bila čast što ga je poznavao i sa njim sarađivao.

"Odlazak Nebojše Glogovca je nenadoknadiv gubitak, pre svega za njegovu porodicu, a onda i za kulturu naše zemlje, za kinematografiju i teatar. Glumac takvog kalibra rađa se jednom u 100 godina. Mi koji smo još tu imamo obavezu da ga se sećamo, da o njemu govorimo u superlativu. Da se veliko delo koje je za sobom ostavio nikada ne zaboravi. Imao sam čast i uzbuđenje i radost da sa Nebojšom u zanosu zaigram u velikom projektu 'Ravna gora', koji se nepravedno završio, kao i njegov mladi život, pre vremena. On je veličanstveno igrao negativca kakav je bio Draža Mihajlović i doneo ga je na samo njemu svojstven način. Srećan sam što naša serija živi i dalje, ne samo kroz reprize već i ovako, u narodu", rekao je Radoš Bajić.

foto: Dragana Udovičić

Pre nekoliko dana na Novom groblju, Dragan Bjelogrlić je sa glumcima iz serije "Senke nad Balkanom" snimao scenu sahrane, pa je iskoristio priliku da obiđe grob svog kolege i prijatelja. Nakon što je odao počast, upalio je sveću i malo je stajao naspram groba Nebojše Glogovca, a onda se vratio na set.

foto: Zorana Jevtić

Nebojša Glogovac je preminuo 9. februara 2018. godine u Beogradu posle teške bolesti. Za sobom je ostavio troje dece i nevenčanu suprugu Milicu. Osvojio je mnogobrojne nagrade, među kojima su Dobričin prsten za životno delo, nagradu "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje, a bio je i prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Sahranjen je u Beogradu na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

foto: Dado Đilas

Kurir.rs/Alo/Foto: Vladimir Šporčić, Damir Dervišagić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track