TEO I JELISAVETA DOBILI ĆERKU PETRU: Zabranjeno im da izvedu bebu iz Amerike!
Foto: Dragan Kadić, Profimedia

slavlje

TEO I JELISAVETA DOBILI ĆERKU PETRU: Zabranjeno im da izvedu bebu iz Amerike!

Pop kultura -

Jelisaveta Orašanin i Miloš Teodosić juče ujutru dobili su ćerkicu kojoj su dali ime Petra, ali novopečeni roditelji neće moći odmah svoje dete da izvedu iz Amerike zbog carinskih propisa koji tamo vladaju, saznaje Kurir.

Poznata glumica porodila se na jednoj privatnoj klinici u Los Anđelesu oko pet časova po evropskom vremenu i sve je proteklo u najboljem redu.

foto: instagram

Ona se lekarima javila dan ranije, kada su se pojavili porođajni bolovi, a nakon nekoliko sati na svet je donela ćerkicu. Jelisaveta i Teo odlučili su da svojoj naslednici daju ime Petra. Radosnu vest prva je objavila glumičina sestra Milica koja je na Instagramu postavila fotografiju na kojoj je balonima ispisano bebino ime. Ona je takođe u Los Anđelesu, gde je sa Jelisavetom provela poslednje trudničke dane, obilazeći razne znamenitosti.

foto: Marina Lopičić

- Čim je Jelisaveta ostala u drugom stanju, ona i Teo su se dogovorili da se porodi u Americi kako bi dete po mestu rođenja odmah dobilo američko državljanstvo. Detaljno su se raspitali oko svih detalja i propisa, pa su unapred znali šta ih sve očekuje. Jedina stvar koja im se nije svidela jeste to što beba ne može najmanje tri nedelje da putuje avionom, što znači da će Jelisaveta morati sa ćerkicom da ostane do sredine marta u Americi.

foto: instagram

Ovo pravilo u američkom sistemu uvedeno je još pre nekoliko godina, mada u pojedinačnim slučajevima postoji mogućnost da se novorođenoj deci odobri i ranije vožnja avionom. Njena želja je bila da već posle nekoliko dana dođu u Beograd, gde je njena cela porodica, ali će ipak morati da pričeka s tim. Zato je njena sestra još pre više od mesec dana otišla u Los Anđeles da bude sa njom - kaže naš izvor blizak poznatom paru.

foto: instagram

Već za nekoliko dana Jelisaveta će ostati sama sa novorođenom bebom na američkom tlu jer Teodosić stiže u Beograd, gde će se u ponedeljak sastati sa ostatkom reprezentacije Srbije, a dva dana kasnije otputovaće za Estoniju na utakmicu za kvalifikaciju za Svetsko prvenstvo u košarci. Međutim, po svemu sudeći, proširena porodica Teodosić već za koji mesec za stalno će se naseliti ili u Beogradu, ili u nekom drugom evropskom gradu, jer Miloš od pre nekoliko dana više nije igrač Los Anđeles Klipersa. Prema pisanju američkih medija, on je proglašen viškom i dobio je otkaz, a kako se do prošle subote nije javio nijedan zainteresovan klub da ga angažuje, Teo je sada slobodan igrač. Uhvatili poslednji voz Tramp menja pravila Rođenje u SAD više neće značiti i državljanstvo

Predsednik Amerike Donald Tramp krajem oktobra 2018. izjavio da će predložiti Kongresu da se ukine pravo novorođenim bebama da dobijaju državljanstvo njihove zemlje na osnovu činjenice da su rođene na toj teritoriji, uz obrazloženje da su oni jedina država na svetu koja to dozvoljava.

foto: AP

Na ovaj korak se odlučio kako bi sprečio brojne žene migrante koje dolaze u Ameriku samo sa tim ciljem - da se tamo porode. Ali određeni članovi Senata (jednog od dva doma Kongresa, prim. aut.) protive se ovom predlogu i iz tog razloga Trampova želja još nije ispunjena. Jelisaveta i Teo su ipak imali sreću da je njihova naslednica stigla na svet pre nego što je ova drastična mera sprovedena u Americi.

Ivan Ercegovčević/ foto: Dragan Kadić, Profimedi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track