Najnovije vesti

NERO I KAPIČIĆ U NOVOM FILMU MILANA TODOROVIĆA: Franko mi je rekao: Nađi mi kaskadera! Ne verujem da mu treba jer je vrlo agilan za svojih 77 godina!
Foto: Damir Dervišagić

crnogorsko-korejsko-srpska koprodukcija

NERO I KAPIČIĆ U NOVOM FILMU MILANA TODOROVIĆA: Franko mi je rekao: Nađi mi kaskadera! Ne verujem da mu treba jer je vrlo agilan za svojih 77 godina!

Pop kultura

Milan Todorović, reditelj filmova "Mamula", "Zone mrtvih" i producent "Procepa", sprema novo ostvarenje, "Graveyard Man", u kome će glavne uloge tumačiti Stefan Kapičić i doajen italijanske i svetske kinematografije -Franko Nero.

foto: Profimedia

"Priča za ovaj film bila mi je na pameti i pre "Mamule", te sam je Franku predložio i tada na snimanju. Veoma mu se dopala, ali smo razvijajući je shvatili da bismo se za početak bavili pričom koja bi došla pre nje. "Graveyard Man" će pratiti dve turistkinje koje dolaze u Crnu Goru van sezone na letovanje, gde ih napada internacionalna banda koja u tom regionu trguje drogom i belim robljem. Međutim, pomoć stiže od starog grobara sa lokalnog groblja. Ono što one ne znaju u tom trenutku jeste da je "dobri deka" u stvari opasniji od svih jer će se ispostaviti da je on mentalno nestabilni bivši komandos Mosada, izraelske tajne službe. Bez obzira na to što je već u poznim godinama, njegovi ratovi sa demonima prošlosti načiniće ga najopasnijim", objašnjava Todorović.

foto: Privatna Arhiva

Starog grobara tumačiće upravo Franko Nero. "Nero je od početka pomagao na stvaranju ovog lika, koji je i pisan za njega. Konsultacije sa njim bile su mi veoma važne, kao i dok smo radili na "Mamuli", što mogu reći da mi je najdragoceniji rad na filmu dosad. Stvarajući grobara, Franko mi je samo rekao: "Nadam se da ćeš mi naći dobrog dvojnika kaskadera", jer su scene akcije zaista naporne i zahtevne. Međutim, i grobar je Nerovih godina, tako da mislim da nije bio ozbiljan jer je vrlo agilan za skoro osamdeset!", kaže Milan.

Drugog velikog negativca igraće Stefan Kapičić, koji trenutno živi i radi u Los Anđelesu.

"Srećan sam što napokon imam priliku da radim sa Stefanom jer smo kolege sa fakulteta. On je i koproducent filma, a ova uloga je takođe pisana za njega", kaže reditelj i dodaje da se za sada zna da će u glumačkoj ekipi biti i Dragan Mićanović, Milana Predić i Stefanova supruga Ivana Horvat.

foto: Profimedia

Snimanje filma "Graveyard Man" biće na leto na različitim lokacijama u Crnoj Gori. "Srećan sam što ćemo ponovo snimati u Crnoj Gori, koja poslednjih godina gazi velikim koracima u pravcu razvoja filmske industrije. Takođe, želim da napomenem da će ovo biti crnogorsko-korejsko-srpska produkcija jer se scenario koji sam radio sa Berijem Kitingom (kao i na Mamuli) dopao i korejancima s kojima smo već sarađivali na "Procepu". Ovo će biti ponovljena saradnja Morein Group i Viktorija Filma", zaključuje reditelj.

Franko Nero o snimanju u Srbiji Tito je bio moj obožavalac, slao je avion po mene

Franko Nero je poznat našoj javnosti po učešću u jugoslovenskim filmovima "Neretva" i "Banović Strahinja", kao i "Mamula" Milana Todorovića 2014. godine. - Već dvadesetak godina podržavam mlade autore. Volim entuzijaste i volim visoke ljude, a Milan je ispunio oba uslova - rekao je tada Nero.

Za "Neretvu" je napomenuo da je bila velika internacionalna koprodukcija sa fantastičnom ekipom - Orsonom Velsom, Julom Brinerom, Sergejem Bondarcukom... - Bio je to veliki ratni spektakl, solidno urađen, ali ne, nije imao šanse za Oskara. Znam da me je Tito želeo za taj film. Bio je moj obožavalac, slao je avion po mene u Rim da me dovede na Brione, da me fotografiše. Mislio je da je sjajan fotograf, a nije bilo baš tako, samo mu to nisam rekao - ispričao je jednom prilikom Nero.

foto: Profimedia

Kurir.rs / Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...