NOVI ŠAMAR ZA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Tramp najgori glumac Holivuda
Foto: AP

Dodeljene Zlatne maline u Los Anđelesu

NOVI ŠAMAR ZA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Tramp najgori glumac Holivuda

Pop kultura -

Američki predsednik Donald Tramp i komedija o Šerloku Holmsu dobili su nagrade za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini.

Kao i svake godine uoči dodele prestižnog Oskara u Los Anđelesu, u noći između subote na nedelju, uručene su Zlatne maline za najgora ostvarenja, gde je film "Holmes and Watson" Itana Koena poneo najviše titula. Pobedu su odneli u kategoriji za najgori film, rimejk i režiju. Džon C. Rajli je proglašen najgorim sporednim glumcem u, kako je rekao tvorac nagrade Džon Vilson, "bezveznoj parodiji" klasične britanske detektivske priče.

foto: Willy Sanjuan, AP

Američki predsednik Donald Tramp je osvojio Zlatnu malinu za najgoreg glumca za "uloge" u dva dokumentarna filma: "Smrti nacije" konzervativnog reditelja Dineša d'Suze i "Farenhajtu 11/9" liberalnog Majkla Mura. Tramp već je dobio Zlatnu malinu 1989. godine za igranje samoga sebe u filmu "Ghosts Can't Do It" sa Bo Derek.

foto: EPA

Melisa Makarti ponela je titulu najgore glumice godine zbog uloga u filmova "The Happytimes Murders" i "Life of the Party". Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije "Zlatna malina", koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka. Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje. Pobednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodele dobijaju skulpturicu zlatnožute maline koja košta 4,79 dolara. Do sada su jedine "pobednice" koje su došle na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Kurir/ Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track