TRKA ZA EVROVIZIJU Nevena Božović i Saška Janković favoriti
Foto: Printscreen

POCINJE BEOVIZIJA

TRKA ZA EVROVIZIJU Nevena Božović i Saška Janković favoriti

Pop kultura -

U sredu počinje trka za Evroviziju. Dvadeset četiri izvođača okušaće svoju sreću u dve polufinalne večeri koje će biti održane u studiju RTS na Košutnjaku 27. i 28. februara, dok je finale zakazano za nedelju, 3. mart.

Svi koji su konkurisali se nadaju pobedi i odlasku u Tel Aviv, gde će u maju biti održana 64. po redu Pesma Evrovizije, najveće muzičko takmičenje. Fanovi ove manifestacije izabrali su svoje favorite, pa najveću šansu da bude predstavnica Srbije u Izraelu ima pevačica - Nevena Božović, koja se takmiči s pesmom "Kruna".

foto: Damir Dervišagić

Saška Janković je drugi favorit za pobedu, s numerom "Da li čuješ moj glas". Njoj je prošle godine za dlaku izmakla pobeda, pa sada mnogi smatraju da je zaslužila da konačno kao glavni vokal ode na Evrosong.

foto: Printscreen/Instagram

Ona ima veliko iskustvo jer je bila već nekoliko puta kao prateći vokal. Ni Neveni Evrovizija nije strana jer je zajedno sa koleginicama iz "Prvog glasa Srbije" Sarom Jo i Mirnom Radulović kao Moje tri bila učesnik. One nisu postigle uspeh jer se nisu plasirale u finale.

foto: Damir Dervisagic

U konkurenciji za dobar plasman su i Dženan Lončarević, Ivan Kurtić, Dunja Vujadinović i Osvajači. Posle dužeg vremena će se na jednom festivalu pojaviti i Ekstra Nena.

Dragana Kosjerina i Ivan Mihajlović vodiće prvo takmičarsko veče Beovizije, dok će u drugom polufinalu, 27. februara, domaćini biti Ana Babić i Nebojša Milovanović. Finalno veče 3. marta, u nedelju, vodiće domaćini iz oba polufinala. Iz bekstejdža će se uključivati Kristina Radenković i Bojana Marković.

Kurir.rs/ M. T./ Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track