IZLOŽBA MIŠE KRAVCEVA U MILANU: Beogradski slikar izlaže u prestižnoj galeriji!
Foto: Promo

uspeh

IZLOŽBA MIŠE KRAVCEVA U MILANU: Beogradski slikar izlaže u prestižnoj galeriji!

Pop kultura -

Samostalna izložba beogradskog slikara Miše Mihajla Kravceva biće otvorena 8. marta u Milanu, u prestižnoj galeriji Mira Persolja, a trajaće sve do 30. aprila. Kravcev će ovom prilikom izložiti dvadeset svojih ulja na platnu. Persoljina galerija sarađuje sa najzvučnijim svetskim imenima slikarskog sveta i okuplja impresivan skup ljubitelja umetnosti.

foto: Privatna Arhiva

Mihajlo je do sada imao veliki broj zajedničkih i 25 samostalnih izložbi u Srbiji i u raznim evropskim zemljama. Nije izlagao 17 godina, sve do aprila 2018. godine, kada je predstavio svoja platna u Domu Vojske Srbije. Nakon ove postavke Kravcev je prihvatio poziv da izlaže u Sarajevu, u "Četiri sobe gospođe Sofije".

foto: Privatna Arhiva

Osim slikarstva, Miša se bavi i pisanjem, a široj publici najpoznatiji je po noveli "Proleće jednog lava", koju je objavila "Dereta" 2016. godine. "Prvobitni cilj moje umetnosti jeste da prenesem nešto lepo. I to ono lepo koje je večno i koje poseduje i prenosi sam eliksir života. A ono postoji u našoj svesti jer smo i mi sami samo deo prirode. Trudim da te aksiome osvestim u ljudima, tako da je mišaizam možda najprecizniji izraz za moju umetnost", kaže Kravcev.

Kurir.rs / Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track