NEDA ARNERIĆ SAMO NEKOLIKO SATI PRE NEGO ŠTO JE NAĐENA NA PODU BEZ SVESTI REKLA JE: Zanimanje mi je da me primećuju, ali sam se UMORILA
Foto: Dragana Udovičić

GLUMICA NA VMA

NEDA ARNERIĆ SAMO NEKOLIKO SATI PRE NEGO ŠTO JE NAĐENA NA PODU BEZ SVESTI REKLA JE: Zanimanje mi je da me primećuju, ali sam se UMORILA

Pop kultura -

Neda Arnerić je u sredu naveče oko 21 sat u teškom stanju prebačena na Vojnomedicinsku akademiju, pošto ju je brat zatekao kako leži na podu bez svesti.

Samo dan pre dala je intervju za "Dnevni avaz" povodom konferencije u Zagrebu pod nazivom "Žena u filmskoj industriji" i otkrila kako provodi dane posle muževljeve smrti. Sredinom decembra prošle godine umro je Nedin suprug, doktor Milorad Mešterović. Glumica je tada izjavila da je tuga koju oseća neopisiva.

- Vreme uglavnom provodim s prijateljima, knjigama i filmovima. Nekako, to su tri segmenta koja mi u ovom periodu najbolje odgovaraju - rekla je Arnerić, koja je ostavila neizbrisiv trag u ostvarenjima poput „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto“ i brojnim drugim danas uglavnom pozdravlja publiku s pozorišne scene.

Govoreći o kokferenciji u Zagrebu ona je rekla da je bila vrlo korisna i dobro organizirana.

"Tema „Žena u filmskoj industriji“ predstavljena je pametno, a to su dobro odradili posebno oni kojih se tiče ova priča. Bile su prisutne žene skoro iz cijelog svijeta i nekako sam prijatno iznenađena kvalitetom učesnica, kao i producenata, zapravo svih ljudi koji su bili dio konferencije", rekla je Arnerićeva i progovorila o pravu žena u današnjem društvu.

1 / 4 Foto: Sonja Spasić

"Za glumice je još nekako podnošljivo, ali vidim da se rediteljke jako bore za svoja prava, koja su im često uskraćena. One se celom snagom bore za svoje projekte, a opšte je poznato da teško dobivaju novac i prilike da realiziraju priče. Jedna rediteljka iz Makedonije je rekla super stvar, a to je da, kada je u pitanju anonimni konkurs, lako prođe. Međutim, kada se zna njeno ime, da ona piše, radi i sprema, onda je sabotiraju i ne prođe", rekla je glumica i naglasila da se smatra običnim građaninom, mada je jasno da su umetnici, u stvari javne ličnosti i svi ih primete.

"Zanimanje nam je da nas drugi primećuju. Iako se ponekad umorim od toga...", rekla je Neda.

U Sarajevu se priprema predstava „Sjećaš li se Dolly Bell“. Vi već duže vreme igrate komad „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“, koji je nastao, takođe, prema istoimenom filmu Soje Jovanović iz 1976. godine. Voli li pozorišna publika takve priče?

- Kako da ne! To je zaista super vest. „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“ je napisana prije više od 40 godina, ali danas je i te kako aktuelna i publika je sa zadovoljstvom gleda. Verujem da će takav slučaj biti i s „Dolly Bell“. Ekipi želim mnogo sreće i da budu uspešni i voljeni kod publike.

Kurir.rs/Dnevni avaz/Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track