MIŠA KRAVCEV OTVORIO IZLOŽBU U MILANU: Cilj moje umetnosti je da prenesem nešto lepo, a ono je eliksir života!
Foto: Privatna Arhiva

posećeno

MIŠA KRAVCEV OTVORIO IZLOŽBU U MILANU: Cilj moje umetnosti je da prenesem nešto lepo, a ono je eliksir života!

Pop kultura -

Miša svet duboko promišlja i predstavlja ga veoma ekspresivno kroz jak kolorit i bića koja simbolizuju moć, sreću, slobodu, besmrtnost, plodnost i bogatstvo

Samostalna izložba beogradskog slikara Miše Mihajla Kravceva otvorena je 8. marta u prestižnoj galeriji Mira Persolje u Milanu, a uvodnu reč imao je profesor Đorđo Gregorio Graso.

foto: Privatna Arhiva

Miša svet duboko promišlja i predstavlja ga veoma ekspresivno kroz jak kolorit i bića koja simbolizuju moć, sreću, slobodu, besmrtnost, plodnost i bogatstvo, a kako je rečeno na otvaranju, "kroz njegove radove, kao i kroz umetnost uopšte menja se svet i sam čovek nabolje".

Da pogledaju postavku u prestižnoj galeriji Mira Persolje došao je veliki broj ljubitelja umetnosti, poput Linde Pavlove, Dušice Spasić, Pavla Brajovića i drugih. Kravcev je ovom prilikom predstavio svojih dvadeset ulja na platnu.

foto: Privatna Arhiva

"Prvobitni cilj moje umetnosti je da prenesem nešto lepo, ito ono lepo koje je večno i koje poseduje i prenosi sam eliksir života. A ono postoji u našoj svesti, jer smo i mi sami samo deo prirode. Trudim da te aksiome osvestim u ljudima", kazao je ranije Miša Kravcev. Izložba će biti otvorena do 30. aprila.

Kurir.rs / Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track