SPEKTAKL U CENTRU SAVA: Balkanska međa nije film o ratu, već o ljubavi
Foto: Vladimir Šporčić

Hit u najavi

SPEKTAKL U CENTRU SAVA: Balkanska međa nije film o ratu, već o ljubavi

Pop kultura -

Za film "Balkanska međa", koji će beogradska publika premijerno pogledati večeras u Sava centru, odavno više nema karata.

Pre publike, ratni spektakl o ruskoj specijalnoj jedinici koja je 1999. zauzela aerodrom Slatinu u Prištini pogledali su novinari u društvu reditelja i članova ekipe, koji su održali i konferenciju za medije.

- Film je samo kao osnov uzeo ovaj istorijski događaj, mi smo oko njega ispleli priču o ljubavi. Neke elemente iz istorije smo samo koristili. Ne možete kad pravite film da u potpunosti ispratite hronologiju događaja, ali možete da ih iskoristite poštujući pravila dramaturgije i žanr - objasnio je Biković.

foto: Vladimir Šporčić

Slično "Balkansku među" vidi i glavni negativac i terorista, koga igra Aleksandar Srećković Kubura.

- Na filmu se sklopilo ono što ja kao glumac godinama želim da radim. Nije bilo lako govoriti srpski sa albanskim akcentom i albanski jezik, a imao sam i nekoliko replika na engleskom jeziku. Morao sam da shvatim i dočaram jednog negativca. Veliki rad je uložen, a uz pomoć cele ekipe nadam se da smo uspeli. Iako je ovo akcioni film koji se dešava u ratu, zapravo je antiratni, govori o ljubavi, a na kraju ljubav uvek pobeđuje zlo - objasnio je Kubura.

Jedina žena u filmu Milena Radulović
Jedina žena u filmu Milena Radulovićfoto: Vladimir Šporčić

Ponovo s Bikovićem radi i Aleksandar Radojičić.

- Naučio sam da pucam iz automatske puške, kao i da sam sebi dam morfijum. Vojsku i ne moram da služim - našalio se glumac. Nakon Beograda film će biti prikazan u Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima širom Srbije.

Kurir/ LJ. R. foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track