SVEČANA PREMIJERA BALKANSKE MEĐE! Stradanje i ljubav rasplakalo publiku u Sava centru!
Foto: Nemanja Nikolić

prepun sava centar

SVEČANA PREMIJERA BALKANSKE MEĐE! Stradanje i ljubav rasplakalo publiku u Sava centru!

Pop kultura -

Rusko-srpska akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca ušao u Aerodrom Slatina u Prištini, pokazuje brutalnu realnost rata, stradanje naroda pre i tokom NATO agresije, ali i veliku ljubav i prijateljstvo

Premijera filma "Balkanske međa" svečano je održana u prepunom Sava centru. Pod svetlima reflektora, crvenim tepihom prošetala je ekipa filma, ali najviše interesovanja publike svakako su izazvali Miloš Biković, Milena Radulović, Aleksandar Radojičić i Aleksandar Srećković Kubura.

foto: Promo

- Veoma sam uzbuđen i imam tremu jer je Beograd moj grad i važno mi je kako će prestonička publika doživeti film - rekao je kratko Biković koji je doputovao iz Moskve gde je ovo ostvarenje prethodno bilo prikazano.

foto: Nemanja Nikolić

Pred samu premijeru u Sava centru prodate su sve karte, a publika je ekipu filma, koja se poklonila nakon završne špice, pozdravila gromoglasnim aplauzom, ali sa suzama u očima i knedlom u grlu.

foto: Nemanja Nikolić

Rusko-srpska akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca ušao u Aerodrom Slatina u Prištini, pokazuje brutalnu realnost rata, stradanje naroda pre i tokom NATO agresije, ali i veliku ljubav i prijateljstvo.

Publika se na momente grohotom smejala zbog duhovitih opaski, a na momente i duboko uzdisala.

foto: Promo

- Film je težak, ali jako dobro snimljen. Ovo nije ratni film, takva dešavanja jesu okosnica, ali ovo je i film o ljubavi - utisci su publike nakon izlaska iz sale.

foto: Nemanja Nikolić

Zavađeni prijatelji zajedno u filmu Biković pomirio Kustu i Neleta

foto: Dado Đilas

Miloš Biković, koji je i koproducent ovog ostvarenja, uspeo je da na filmu spoji dugo zavađene prijatelje i saradnike - Emira Kusturicu i Neleta Karajlića. Oni su se posle dugo vremena našli na zajedničkom projektu, a dodeljene su im male uloge, ali zapažene. Karajlić se pojavljuje u sceni na mostu, gde izvodi pesmu "Ženi nam se Vukota", dok je Kusturica dobio ulogu pri samom kraju filma. - Emir Kusturica igra jednu malu ulogu. Za mene je velika čast što je čovek takvog kalibra došao da svojim prisustvom i učešćem podrži film. I zaista me to mnogo raduje. To pokazuje njegovu veličinu, ne samo kao umetnika, nego i kao čoveka, jer se odazvao jednoj mladoj producentskoj kući, mladim kolegama i podržao nas. Neizmerno sam mu zbog toga zahvalan - rekao je Biković.

foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs / Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track