Najnovije vesti

VREDNO PRIZNANJE: BELDOCS festival dobitnik prestižne nagrade Kapetan Miša Anastasijević
Foto: Beldocs promo

Međunarodni festival dokumentarnog filma

VREDNO PRIZNANJE: BELDOCS festival dobitnik prestižne nagrade Kapetan Miša Anastasijević

Pop kultura

Priznanje koje se dodeljuje za najuspešnije pojedince, preduzetnike i institucijе Vušurović je dobio za “predan i požrtvovan dugogodišnji rad и za jasnu viziju

Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS i njegov osnivač i direktor, Mladen Vušurović, ovogodišnji su dobitnici nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za promociju dokumentarnog filma.

 

Priznanje koje se dodeljuje za najuspešnije pojedince, preduzetnike i institucije
Vušurović je dobio za “predan i požrtvovan dugogodišnji rad, za jasnu viziju koja ga je vodila da BELDOCS međunarodni festival dokumentarnog filma iz godine u godinu unapređuje i uzdigne među najprestižnije evropske festivale dokumentarnog filma koji su podržani od strane ‘Media’ programa ‘Kreativne Evrope’ već treću godinu za redom, po četiri osnova, i podprojekta godišnje”.

 

U obrazloženju nagrade se navodi da se dodeljuje “i za doprinos snažnom razvoju srpske kreativne dokumentaristike, hrabrost i odvažnost da se dokumentarni film dovede u Veliku dvoranu Centra ‘Sava’ pred više od 2.700 gledalaca na jednoj projekciji, čime je vratio Beograd i Srbiju na mapu evropskih značajnih centara dokumentarnih festivalskih dešavanja”.

 

Nagrada će biti uručena u četvrtak, 28. marta u Rektoratu Beogradskog univerziteta, u Kapetan-Mišinom zdanju u Beogradu, u 14 sati.

 

Mladen Vušurović
Mladen Vušurovićfoto: Beldocs promo

Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” se već 18. godinu dodeljuje najuspešnijima iz oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva u Srbiji u toku jedne godine, a u okviru projekta “Put ka vrhu”, koji zajednički sprovode

Privredna komora Srbije, Novosadski i Beogradski univerzitet i Agencija “Media invent” iz Novog Sada.

 

BELDOCS je tokom minulih jedanaest godina postao najvoljeniji prolećni festival dokumentarnog filma, koji okuplja najbolja ostvarenja savremene dokumentaristike.

 

I ove godine, festival nastavlja sa kvalitetnim i premijernim programom, izgrađujući i edukujući svoju publiku, nudeći sem domaće i međunarodnu selekciju brojne prateće programe.

 

Većina značajnih naslova savremene dokumentaristike doživela je svoje
premijere upravo na BELDOCS-u.

 

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS, koje se održava od 8. do 15. maja u Beogradu u više bioskopskih
dvorana, predstaviće više od 100 premijernih filmova iz celog sveta, u 14 različitih selekcija.

 

Pored domaćeg i takmičarskog programa publika će moći da uživa i u
muzičkim, biografskim i umetničkim dokumentarcima, izboru iz savremenog portugalskog dokumentarnog filma, kao i u retrospektivama autora Kazua Hare i Gorana Devića.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...