BJELA DOVEO POJAČANJE IZ HOLIVUDA! Evo žene koja je očarala Pavelića i Hitlera: Više je igrala gola nego obučena, a sad stiže u SENKE! (FOTO)
Foto: Tanjug Dragan Kujundžić

NE KRIJE KOLIKO JE SREĆAN

BJELA DOVEO POJAČANJE IZ HOLIVUDA! Evo žene koja je očarala Pavelića i Hitlera: Više je igrala gola nego obučena, a sad stiže u SENKE! (FOTO)

Pop kultura -

Hrvatska glumica Leona Paraminski, koja se proslavila ulogama u kojima je bila više gola nego obučena, zaigraće u drugoj sezoni serije "Senke nad Balkanom".

Dragan Bjelogrlić predstavio je pre nekoliko dana na snimanju mladu koleginicu i otkrio da ćemo od jeseni na malim ekranima gledati aferu koja je prethodila atentatu na kralja Aleksandra Karađorđevića i sam atentat na našeg monarha.

"Bavimo se kraljem Aleksandrom, ali i faktima o postojanju srednjovekovnog utvrđenja na Avali koje je datiralo još iz rimskog doba. Podigao ga je i ostavio u zaostavštinu despot Stefan Lazarević u 14. veku. Za potrebe Meštrovićevog spomenika Neznanom junaku to utvrđenje je srušeno", kazao je Bjelogrlić.

foto: Damir Dervišagić

Prema njegovim rečima, u drugoj sezoni serijala pojavljuje se Marija Oršić, koja je bila žena o kojoj se malo znalo, a ispredalo mnogo legendi.

"Na kastingu je Leona Paraminski dobila tu ulogu i srećan sam zbog toga", izjavio je Bjelogrlić za Tanjug.

foto: Printscreen/Youtube

Leona trenutno živi u SAD, a svoje scene snimala je baš u društvu Bojana Navojca, koji u seriji tumači Antu Pavelića.

"Uzbudljivo će biti za publiku. Pripremala sam se temeljno za ovu ulogu i moram da kažem da igram veoma opasnu ženu", kazala je Paraminski.

Marija Oršić bila je žena koju je čak i Hitler slušao. Njena nestvarna, božanska lepota, mada ne i njena ličnost, verovatno je bila inspiracija Anti Paveliću za njegov posleratni roman "Liepa plavka".

foto: Printscreen

Leona je dobitnica Zlatne arene 2002. za glavnu žensku ulogu u filmu Davora Žmegaca "Prezimiti u Riju" i 2005. proglašena je za drugu najatraktivniju ženu u Hrvatskoj.

"Ne libim se da pokažem svoje telo, tako mi je svejedno. Svako ima svoje mane i vrline. To mi je u službi posla", kazala je glumica u jednom intervjuu.

foto: Tanjug Dragan Kujundžić

Kurir/Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track