SAMO NA SUPERSTAR KANALU: Počinje nova humoristička serija o glumcima "Daleko je Holivud"
Foto: Aleksandar Letić

od subote 13. aprila

SAMO NA SUPERSTAR KANALU: Počinje nova humoristička serija o glumcima "Daleko je Holivud"

Pop kultura -


Upravnik vodi glumce na jednodnevnu turneju u Barandu, gde se snima velika serija da vide "prave" glumce

Od subote na Superstar kanalu MTS televizije gledaoci će moći da prate novu humorističku seriju "Daleko je Holivud", reditelja Ivice Vidanovića. Koproducentkinja Danka Milošević otkriva da radnja, kroz 12 polučasovnih epizoda, prati nekoliko generacija glumaca u malom, provincijskom pozorištu.

- Pod palicom upravnika koji nije čovek od struke, umetnici pokušavaju da se izbore sa nedaćama koje prate kulturu. Sanjaju o Holivudu i velikim uspesima, dok brinu o neslavnoj egzistenciji. Mada se upravnik ne razume u teatar, stalo mu je do njega zbog čega je njegov lik koji tumači Boris Komnenić, često tragikomičan - objašnjava Danka.

Glumac i scenarista Miljan Davidović, želeo je da razbije predrasudu o glumcima kao holivudskim zvezdama, kako ih mnogi kod nas zamišljaju.

foto: Aleksandar Letić

- Osim u Beogradu i Novom Sadu, pozorište je slabo posećeno, a gledaoci kraj malih ekrana misle da glumci koji se "vrte" na TV-u žive "neki Holivud". Zato sam hteo da pokažem da je većina glumaca običan svet koji ima iste probleme kao i svi mi - kaže Gvozdenović, koji igra mladog glumca Duška.

- Deo pozorišnog ansambla je iz Beograda i Novog Sada, a deo iz mesta gde se nalazi pozorište. Glumci iz velikih gradova, kada rade predstavu, žive u teatru gde imaju i svoje sobe. U četvrtoj epizodi, upravnik vodi glumce na jednodnevnu turneju u Barandu, gde se snima velika serija da vide "prave" glumce.

Naša istaknuta umetnica Danica Maksimović otkriva nam da tumači lik Stojanke, kojoj ne daju da igra uloge kakve ona hoće.

- Zato je smislila kako da preživi to "mučenje", pa veći deo uloga igra u kolicima, ali kad niko ne vidi, ustane pa opet sedne - priča Danica, dodajući da u seriji ima dodirnih tačaka s našim svetom, u smislu lanca u kome svi funkcionišu:

- U jednoj epizodi treba da dođe ministar i da bismo ga sprečili, stavljamo bale slame na vrata i penjemo se na njih.Ostale uloge tumače: Predrag Ejdus, Đorđe Marković, Anja Mit, Jelena Šneblić, Nenad Gvozdenović, Vesna Kljajić Ristović.Petar Božović igra dobrog duha Linda koga vide samo oni koji rade u pozorištu.- Svaku epizodu komentarišem sa monolozima iz Nušićevih komedija, govoreći jezikom Milivoja Živanovića.

Pošto pozorište može da spasi premijera i puna sala, a saboteri prodaju samo devet karata, ja dovedem 200 duhova koje svi mogu da vide. I tako spasem pozorište - kaže Božović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track