Najnovije vesti

BEZ TAŠTE NEMA SRPSKOG BRAKA: Zašto baš on, kabare-monodrama koja kreće iz Guče!
Foto: Privatna Arhiva

Premijera

BEZ TAŠTE NEMA SRPSKOG BRAKA: Zašto baš on, kabare-monodrama koja kreće iz Guče!

Pop kultura

“Zašto baš ON” ime je kabarea, monodrame Jelice Kovačević. Dovešće publiku do salvi smeha kroz ludu sagu o srpkom braku.

 

Premijera je zakazana za 18. april u Guči u KC Centru. Inače KC Guča koji vodi direktor Slavko Radisavljević poznat je kao opšte mesto bogato i sadržajno predstavama u ovom delu Srbije. Pohvalno je što će ovaj kabare biti prvo izveden van Beograda zbog delokalizacije pozorišta.

 

foto: Privatna Arhiva

Četiri dana kasnije, 22. aprila, kragujevačka publika očekuje sa uzbuđenjem bračne nedaće i 25. 04. Beograd u Akademij 28 za sladokusce komedije i ljubitelje kabare. Komična farsa malih ljudi dovešće publiku do prepoznavanja sebe u odredjenim situacijama. Kako muškaraca , tako i žena.

 

 

Muško - ženski odnosi kao večita, neistražena tema. Kao i realnosti tako i ovog pozorišnog komada...

 

foto: Privatna Arhiva

Jelica Kovačević, navodeći nam deo songa “Brak je čista lutrija, kaže da se svakome desi peh, a malo ko tu dobija, rastati se nije greh.


Pisac ovog komada nije ostao dužan ni muškarcima ni ženama, a za propast srpskog braka naveo je i svekrve, kako kaže bez njih srpski brak ne bi bio to što jeste.

 

Zato će Jelica u ovoj monodrami davati savete udatim srpkinjama kako bi spasla SRPSKI BRAK i pomogla patrijahalnim srpkinjama da opstanu.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...