OTAC MU JE BIO BEG, A MAJKA GROFICA: Njegove uloge oduševljavale su celu SFRJ, a malo ko zna da je Irfan Mensur PROMENIO PREZIME, a za to je imao DOBAR RAZLOG
Foto: Marina Lopičić

TEŠKO JE PODNEO RAZVOD BRAKA RODITELJA

OTAC MU JE BIO BEG, A MAJKA GROFICA: Njegove uloge oduševljavale su celu SFRJ, a malo ko zna da je Irfan Mensur PROMENIO PREZIME, a za to je imao DOBAR RAZLOG

Pop kultura -

Glumac Irfan Mensur rođen je u Sarajevu, a danas živi u Beogradu, a malo ko zna rođen kao Irfan Kurić.

Njegov otac Mensur Kurić je rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa dok mu je majka Nada Wasche potomak grofovske prodice Alaupović. S majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Otac mu je bio musliman, a majka hrišćanka.

Posle razvoda roditelja odlazi iz Sarajeva što doživljava veoma traumatično i teško podnosi godine provedene u Nišu kod oca i maćehe Miroslave Mime Vuković. Međutim, Mima je bila glumica, pa se preko njenih prijatelja zainteresovao za glumu i odlučio da upiše Akademiju.

Kada je maturirao preselio se u Beograd i upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Tada je promenio prezime Kurić u Mensur, po očevom imenu.

U jednom intervjuu je izjavio da je to učinio kako bi iza sebe ostavio nešto, kako bi stvorio jednu novu malu porodičnu lozu, te dodao da su roditelji znali za njegovu nameru i da se nisu protivili tome.

Iza sebe ima dva braka, sa bivšom manekenkom Ljiljanom Perović i koleginicom Srnom Lango, kao i dva sina.

foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/Puls/Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track