VADI SE NA LEONARDA DIKAPRIJA: Bar Rafaeli utajila porez
Foto: profimedia

Prekršaj

VADI SE NA LEONARDA DIKAPRIJA: Bar Rafaeli utajila porez

Pop kultura -

Bar Rafaeli, bivša devojka Leonarda Dikaprija završila je na sudu zbog utaje poreza na prihode od 16 miliona dolara koje je navodno sakrila od izraelskih vlasti.

foto: Profimedia

U periodu od 2009. do 2010. godine supermodel je boravila u inostranstvu, a trebalo je da plati porez u visini od 808.000 evra što nije učinila.

Ona pred tužilaštvom tvrdi da je u spornom periodu živela sa Leonardom u Americi, ali sudija smatra da to što je kupovala nekretnine u Izraelu je dovoljno da bi se vodila kao stanovnik te zemlje. Takođe, izraelske vlasti su predočile da je manekenka prikrivala promotivne ugovore koje je potpisivala sa velikim automobilskim kompanijama.

foto: Profimedia

"Bili smo u ozbiljnoj vezi i tada nisam bila stanovnik Izraela. Ne moram plaćati izraelski porez ako novac zarađujem u drugoj zemlji", branila se manekenka.

S druge strane, Bar je prijavljivala u Americi da je porez plaćala u Izraelu, pa će joj se za to krivotvorstvo takođe suditi. Međutim, to nije sve, i manekenkini roditelji morali su da se pojave na saslušanju. Njena majka optužena da je u tom periodu prikrila više od milion dolara profita koji je ona lično ostvarila kao agent svoje ćerke.

Inače, ovo nije jedina greška izraelske manekenke jer je i 2005. godine bila optužena da je prikrila dva miliona dolara prihoda.

foto: Instagram

Kurir.rs/ M. T. / Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track