MILA TURAJLIĆ GOŠĆA KANSKOG FESTIVALA: Mlada rediteljka dobiće priliku koja se pruža samo jednom u karijeri!
Foto: Zorana Jevtić

novi uspeh

MILA TURAJLIĆ GOŠĆA KANSKOG FESTIVALA: Mlada rediteljka dobiće priliku koja se pruža samo jednom u karijeri!

Pop kultura -

U grupi dvadeset odabranih producenata koji će ove godine biti deo programa "Producent na potezu" jeste i Mila Turajlić, nagrađivana srpska producentkinja i rediteljka.

Izabrani producenti će prisustvovati Kanskom filmskom festivalu, a Filmski centar Srbije (FCS) jedna je od institucija koja i ove godine podržava pomenuti program.

- Izabrani i pozvani producenti su često već veoma verzirani po pitanju međunarodnih koprodukcija kao važnog sredstva za finansiranje njihovih projekata. Svake godine imamo nove talente iz regiona centralne i istočne Evrope koji se kvalifikuju za ovaj naš program i čije međunarodne koprodukcije pronose duh evropskog filma širom sveta - kaže Džo Mulberger, direktor EFP, koji stoji iza ovog programa.

foto: Profimedia

Mila Turajlić je producentkinja i rediteljka dokumentarnih filmova čija su ostvarenja učestvovala na festivalima Trajbeka, Venecija, Hotdoks i imala bioskopsku distribuciju u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i širom bivše Jugoslavije. Njen najnoviji film "Druga strana svega" prva je koprodukcija kanala HBO sa Srbijom. Ovaj film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2017. godine, a potom je na prestižnom festivalu IDFA osvojio glavnu nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film. "Druga strana svega" je osvojila 26 nagrada, a trenutno iščekujemo njen novi film "Dosije Labudović".

foto: Profimedia

Kurir/ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track