OD ALEKSINCA DO BEOGRADA PUTOVALI SMO 2 DANA I 2 NOĆI! NIJEDNU KAFANU NISMO ZAOBIŠLI: Miša Janketić i Toma Zdravković bili su PRAVI prijatelji, a ova ANEGDOTA im je bila NAJDRAŽA
Foto: Dragan Kadić, Printscreen YT

TUga za velikim umetnikom

OD ALEKSINCA DO BEOGRADA PUTOVALI SMO 2 DANA I 2 NOĆI! NIJEDNU KAFANU NISMO ZAOBIŠLI: Miša Janketić i Toma Zdravković bili su PRAVI prijatelji, a ova ANEGDOTA im je bila NAJDRAŽA

Pop kultura -

Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini, a ta vest rastužila je mnoge koji su ga voleli, poštovali i sarađivali sa njim.

Naime, Miša Janketić je za života bio boem, a pored ljudi sa javne scene sa kojima se družio, isticao je svoje prijateljstvo sa pokojnim pevačem Tomom Zdravkovićem.

foto: Youtube Printscreen

"Toma Zdravković i ja smo se slučajno upoznali negde u Crnoj Gori, bili smo na nekoj promociji i onda smo, skloni nekim porocima, bili upućeni jedan na drugog. Pa smo pričali i tu se stvorilo neverovatno prijateljstvo. On je zbog mene dolazio u pozorište, ali pod uslovom da za mojim stolom u “Bojanu Stupici”, našem klubu, sedimo samo on i ja. A ja sam ga podsetio i on se setio da smo se davno upoznali preko puta današnje “Prešernove kleti”, na potpuno drugoj strani, bivši Atelje. Tu je bila gradska kafana u zgradi Sindikata i tu je pevao Toma Zdravković u belom odelu sa crnom svilenom košuljom. Savršen umetnik, boem", rekao je glumac tada.

"Svaki put smo zaginuli, po dane i noći. I tu se stvorilo jedno prelepo prijateljstvo. Jednom smo od Aleksinca od Doma kulture gde smo nastupali do “Lipovog lada” u Beogradu putovali dva dana i dve noći", nastavio je.

Miša je tada na pitanje da li su preskočili neki lokal na putu poručio:

"Ne, ne. To su lokali sa finim noćnim damama i muzikom. U svim tim lokalima je on pevao, ja govorio ljubavnu poeziju na njegovo opšte čuđenje kako je moguće i onda me je prozvao Babaroga. “Ti si babaroga”, jer kad je nekog mnogo poštovao i mnogo voleo, on mu je davao ime Babaroga. I mene je Toma zvao Babaroga. Znali smo da sedimo po čitavu noć u “Stupici”. On se meni ne javi da će da dođe, voleo je pozorište, dođe iznenada pa onda priča priče iz njegovog čudnog detinjstva".

Kurir.rs/Blic/Foto Kurir/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja