GOLUBOVA PISMA IZ AVGANISTANA NA SCENI:  Knjiga frontmena Goblina inspiracija za predstavu!
Foto: Nemanja Pančić

Šabačko pozorište - Premijera za kraj sezone

GOLUBOVA PISMA IZ AVGANISTANA NA SCENI: Knjiga frontmena Goblina inspiracija za predstavu!

Pop kultura -

Knjiga "Pisma iz Avganistana" Branka Golubovića Goluba iz benda Goblini bila je inspiracija za istoimenu predstavu koja će se premijerno odigrati 1. juna u Šabačkom pozorištu.

Golubovićevo delo, na inicijativu mladog glumca Nikole Brkovića, dramatizovao je Ivan Velisavljević, a režirao Ivan Tomašević, a na sceni će se naći i muzički tandem grupe Moon: Milan Katanić sa gitarom i Milan Stanković na basu. U autorskom timu predstave su, pored Brkovića, i Stevan Marinković, Darko Pavlović, Selena Tomašević i grupa Kombinart.

"Pisma iz Avganistana" nastala su na osnovu mejlova koje je Golub slao svojim prijateljima i porodici tokom rada za italijansku nevladinu organizaciju Intersos u mirovnoj misiji u Avganistanu. U pismima, on prikazuje svakodnevni život i kulturu Avganistana na oštrouman, neposredan i često veoma duhovit način.

foto: promo

Pored samih pisama, ovo je predstava i o susretu dve generacije iz jednog grada. Ona počinje kada Džoni, mladi šabački glumac, napokon sretne Goluba, svog idola iz tinejdžerskih dana. Njihov susret jeste i susret pozorišta i svirke, pa je ova predstava hibridne forme, u kojoj se teatar kombinuje sa pank-rokom. Ovo je putopis, ali i živi spomenik šabačkoj rokenrol tradiciji - predstava za sve ljubitelje zvuka Goblina i poštovaoce lika i dela Branka Golubovića.

Kurir.rs / M. C. / Foto: Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track