PARTIZANI SU NAM U TROSOBAN STAN UBACILI PORODICU NEKOG FRIZERA! Srpska DIVA imala je SREĆAN BRAK, ali zbog tragedije NIJE ŽELELA DECU, a onda su joj zbog OVOGA oduzeli ulogu u KULTNOM FILMU
Foto: Printscreen

velika umetnica

PARTIZANI SU NAM U TROSOBAN STAN UBACILI PORODICU NEKOG FRIZERA! Srpska DIVA imala je SREĆAN BRAK, ali zbog tragedije NIJE ŽELELA DECU, a onda su joj zbog OVOGA oduzeli ulogu u KULTNOM FILMU

Pop kultura -

Čuvena glumica Ružica Sokić odlučila je da nema dece iako je bila u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem. Razlog nikada nije krila.

Jedna od najvećih srpskih glumačkih diva ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, a o pojedinim detaljima iz njene biografije se malo znalo.

Kako je sama objašnjavala, majčinstva se odrekla iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima. Već od detinjstva suočavala se sa nedaćama. Nakon okupacije zemlje od strane Nemačke, Ružičin otac bio je osuđen, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava.

Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.

- U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja - ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.

foto: Printscreen YT

- Ti ljudi su nas maltretirali, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život - istakla je glumica jednom prilikom.

Bila je prva u svojoj generaciji glumaca koja je opsovala na sceni, a nije se suzdržavala ni da se usprotivi kada je smatrala da je to potrebno, naročito kada su joj oduzeli ulogu u najskupljem jugoslovenskom ratnom filmu "Sutjeska" u kome je trebalo da igra pored Ričarda Bartona.

Uloga joj je oduzeta zato što je, kako su naveli, "bila ružna".

foto: Dado Đilas

Ružica Sokić preminula je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, a koliko je bilo poznato javnosti duže vreme se borila s Alchajmerovom bolešću.

Kurir.rs/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track