POZNATI POBEDNICI STERIJINOG POZORJA: Sedma nagrada za Vidu Ognjenović,  najbolja predstava moderna Hasanaginica!
Foto: Promo

kraj

POZNATI POBEDNICI STERIJINOG POZORJA: Sedma nagrada za Vidu Ognjenović, najbolja predstava moderna Hasanaginica!

Pop kultura -

Moderna "Hasanaginica" Novosadskog pozorišta, u režiji Andraša Urbana, najbolja je predstava 64. Sterijinog pozorja.

Sterijinu nagradu za ovu predstavu dobili su još i glumica Marta Bereš, koja tumači glavnu ulogu, Vedrana Božinović, dramaturg komada, i Irena Popović Dragović za muziku. Bereševa je osvojila i priznaje novosadskog Dnevnika za ulogu Hasanaginice.

foto: Promo

Najbolji savremeni dramski tekst prema oceni žirija je "Kozocid" Vide Ognjenović, a predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice osvojila je i nagradu publike s ocenom 4,66.

- Drago mi je što smo dobili čak četiri nagrade, a najviše se radujem priznaju publike. Pozorište koje ne komunicira s publikom je mrtvo. Posebno se veselim nagradi žirija za scenografiju. Scene nam postaju prazne, a naša scenografija samo dopunjuje predstavu - rekla je za Kurir Ognjenovićeva, kojoj je ovo sedma Sterijina nagrada, a treća za dramski tekst.

foto: Nebojša Mandić

Glumačke nagrade, pored Marte, osvojili su Jovana Gavrilović za Petriju gradsku, Igor Đorđević (Kozocid) i Mirjana Karanović. Sterijinu nagradu za režiju ponovo je osvojio Kokan Mladenović za "Karolinu Nojber" iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Najbolji mladi glumci su Ivan Marković kao Dobrivoje u "Petrijinom vencu" i Milica Sužnjević kao Sultana u "Zloj ženi". Praznih ruku iz Novog Sada neće otići ni Tihomir Stanić. On je nagrađen za najbolju epizodu Ljubiše u predstavi "Petrijin venac" Ateljea 212.

foto: Nenad Sugic

Žiri okruglog stola kritike za najbolju predstavu proglasio je "M. I. R. A." Bitef teatra koju je isto režirao Andraš Urban. Sterijino pozorje je zatvoreno koncertom "Pesnici s muzikom".

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track