(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Zašto je šeik iz Dubaija platio Halida Bešlića? Evo u čemu je reč
Foto: Press

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Zašto je šeik iz Dubaija platio Halida Bešlića? Evo u čemu je reč

Pop kultura -

Jedan od najpopularnijih bosanskih pevača dobio je od šeika Alija džak pun dolara - pogledajte zbog čega.

foto: Press

Halid Bešlić plaćen je neverovatnom sumom dolara da otpeva jednu pesmu pod prozorom plavokose tuzlanske lepotice, reperke Sassje. Za ovu neobičnu "tezgu" angažovao ga je misteriozni šeik Ali iz Dubajia, o kome se jedino zna da ne štedi novac kada su zadovoljstva i netaknuta priroda u pitanju. On u Bosni kupuje izvore, šume, gradove i fudbalske klubove i ne pita za cenu. Njegovim dolarima nisu odoleli ni Halid Bešlić, ni trener fudbalskog kluba Željezničar, Amar Osim, kao ni svirači legendarnog benda Zabranjeno pušenje.

foto: Press

Sve ovo, iako je izuzetno blisko našoj realnosti, odvija se ipak samo u novom spotu Zabranjenog pušenja kojim je ekranizovan hit "Kupi nas Ali" sa novog albuma benda "Šok i nevjerica", a režirao ga je Danilo Šerbedžija.

foto: Press

- Kao i mnoge druge pesme Pušenja i ova "prepisuje" našu svakodnevicu. "Kupi nas Ali" je pesma koja govori o svima nama u regionu i tome kako se jeftino prodajemo, a u spotu smo je lokalno "obojili" i našim autentičnim bosanskim likovima, pa su nam specijalni gosti bili reperka Sassja, koja i peva u ovoj numeri, kao i Halid Bešlić i Amar Osim, trener FK "Željezničar" - kaže Sejo Sekson, frontmen Zabranjenog pušenja.

foto: Press

Kako je Sassja reagovala na serenadu koju je platio šeik Ali, a otpevao Halid Bešlić, pogledajte u spotu:

(Kurir.rs / Foto:Press)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track