POZNATI KANDIDATI ZA UREDNIKE NA RTS: Olji Kovačević ne sme niko na crtu, kulturu žele Nebojša Bradić i pisac Vladimir Kecmanović!
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

Bez iznenađenja

POZNATI KANDIDATI ZA UREDNIKE NA RTS: Olji Kovačević ne sme niko na crtu, kulturu žele Nebojša Bradić i pisac Vladimir Kecmanović!

Pop kultura -

Kandidati za neku od pet uredničkih pozicija u Radio-televiziji Srbije biće poznati na narednoj sednici Upravnog odbora, a većina čija su imena poznata Kuriru ne želi da komentariše kandidaturu.

Među dvanaest takmaca, jedino Olivera Kovačević nema protivkandidata za mesto urednika zabavnog programa.

foto: Zorana Jevtić

Na konkurs su se, kako saznajemo, prijavili novinari koji su obavljali ovaj posao i u prethodne četiri godine, otkad je direktor Dragan Bujošević. Za urednika informativnog programa ponovo se prijavio Nenad Lj. Stefanović, kulturno-umetničkog programa Nebojša Bradić, obrazovno-naučnog programa Ilija Cerović i zabavnog Olivera Kovačević. Četvoro kandidata želi da vodi obrazovno-naučni program, a pored Stefanovićeve prijave, samo je još jedna stigla za informativni.

Nenad Lj. Stefanović
Nenad Lj. Stefanovićfoto: Promo RTS

Najzanimljivija borba biće za mesto urednika kulture, koje, pored Bradića, želi i slavni pisac Vladimir Kecmanović i još jedan kandidat.

foto: Marina Lopičić

Nebojša Bradić i dalje je trci za novog upravnika Narodnog pozorišta. Njegova kandidatura je tamo odbijena jer nije dostavio dokaz o znaju engleskog, a na ovu odluku uputio je žalbu Ministarstvu kulture. Prijava na konkurs RTS za mnoge je iznenađenje.

- Dogovorili smo se da nećemo ništa komentarisati dok konkurs ne bude završen - čuli smo juče od svakog kandidata kojeg smo pozvali.

foto: Damir Dervišagić

I novi urednik trećeg programa Radio Beograda biće izabran, ali to nije privlačno mesto kao posao na TV.

Upravni odbor RTS će imenovati glavne i odgovorne urednike u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, u skladu sa važećim pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica. Kandidati čije prijave budu prihvaćene biće pozvani na razgovor sa članovima UO, gde će braniti svoj program. O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

Pre četiri godine stiglo 14 prijava

Za urednika zabavnog programa pre četiri godine bilo je čak 14 prijava, a sada niko ne sme na crtu Oliveri Kovačević. Među kandidatima tada su bili Danijela Pantić, nekadašnja voditeljka "Slagalice", Lea Kiš Jokić, Vladimir Đurić Đura (i "Mornari"), filmski urednik Ivan Karl, novinarka Verica Bradić, reditelj Mihajlo Vukobratović...Olivera Kovačević je tokom svog mandata osavremenila program i dala šansu mladim novinarima.

Kurir/ Ljubomir Radanov, Foto: Damir Dervišagić i Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track