U TRCI ZA NAGRADE 24 FILMA:  Ulaz na sve programe festivala je besplatan
Foto: Promo

Sve spremno za Bašta fest

U TRCI ZA NAGRADE 24 FILMA: Ulaz na sve programe festivala je besplatan

Pop kultura -

Posle prošlogodišnjeg petog i jubilarnog izdanja, Bašta fest - internacionalni festival kratkog igranog filma, održava se ove godine od 4. do 7. jula u Bajinoj Bašti.

Pokrenut i vođen od tima mladih filmskih autora s idejom da decentralizuje , svakog leta nudi bogat filmski, muzički, prateći i edukativni program u Zlatiborskom okrugu.

Nikola Ljuca
Nikola Ljucafoto: Nemanja Pančić

Glavni, filmski program Bašta festa je međunarodnog i takmičarskog karaktera. Selektor festivala Nikola Ljuca, u saradnji sa umetničkom direktorkom Majom Šušom, izabrao je 24 filma iz 18 zemalja, od toga četiri domaća. U tri dana publika će imati prilike da vidi filmove iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, BiH, Danske, Švedske, Poljske, Austrije, Francuske, SAD, Kanade, Belgije, Grčke, Italije, Irana, Holandije i Islanda, a ono na šta je tim festivala naročito ponosan jeste to što sedam rediteljki potpisuje filmove, kao i da je pet naslova iz regiona.

foto: Promo

Bašta fest se svake godine tradicionalno zatvara filmovima domaćih mladih autora, a ovoga puta to je debitantsko dugometražno ostvarenje mladog reditelja Raška Miljkovića "Zlogonje", a ulaz na sve programe festivala je besplatan.

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track