JELISAVETA ORAŠANIN O BRAKU, RODITELJSTVU I KARIJERI: Teo mi se žalio da je teško biti glumac!
Foto: Dragana Udovičić

iskrena

JELISAVETA ORAŠANIN O BRAKU, RODITELJSTVU I KARIJERI: Teo mi se žalio da je teško biti glumac!

Pop kultura -

Za glumicu Jelisavetu Orašanin Teodosić ovog leta nikad više posla. Novopečena mama trenutno snima serije "Vojna akademija" i "Žigosani u reketu", a tokom jula i avgusta biće na turneji po Srbiji i Crnoj Gori s hit predstavom "Hotel 88". U razgovoru za Kurir Jelisaveta otkriva kako je spremala supruga Miloša Teodosića za glumačke izazove i koja njena uloga će joj sigurno obeležiti karijeru.

- Još od studija nemam slobodno leto. Glumci obično tada snimaju. Za porodicu i pravi odmor ću imati tek desetak dana. Srećna sam što toliko radim - kaže Jelisaveta.

foto: Promo, Nira produkcija

Roksanda se vraća na velika vrata u petoj sezoni "Vojne akademije". Šta publika može da očekuje? - Prva sezona je bila o vojsci i nama koji smo tek upisali fakultet. U međuvremenu smo mi diplomirali i došli su novi studenti, a sada su u fokusu naši privatni životi. Publika će u novim epizodama moći da vidi zanimljive scene koje sam radila u helikopteru i sa specijalcima.

Koliko vam je za ovu ulogu pomoglo to što ste ceo život u sportu? - Meni generalno sport pomaže da ostanem u kondiciji. Mogu da igram predstave iz večeri u veče, a da opet sutradan budem odmorna. U poslednjoj sezoni "Vojne akademije" nisam imala fizičkih napora, ali kad smo krenuli u tu avanturu, morala sam da prođem celu obuku i vojni poligon. Shvatila sam tek tad da mi sport mnogo pomaže.

foto: Zorana Jevtić

Osam godina je prošlo od te serije. Da li će ona obeležiti i vašu karijeru? - Da. Serija "Vojna akademija" je prvi veliki projekat o vojsci i zauvek ćemo svi mi glumci ostati Roksanda, Stošić, Zimče, Nadica i Džale. Publika je zavolela te naše likove jer su plemeniti, čisti i prizemni.

Lik Roksande je rađen prema devojci koja radi u vojsci. Da li ste je upoznali? - Jesam. Gostovale smo čak u jednoj TV emisiji zajedno. Drugačije sam je igrala od onog kakva je ona privatno. U bilo kom filmu ili seriji mi igramo likove koji su ljudi od krvi i mesa. Mislim da glumac ne može tu da pogreši i pretera. Život ume da bude i strašniji, ali i smešniji.

Da li ćemo vas gledati u nastavku "Ubica mog oca"? - Ne znam. Znam da ću od jeseni snimati jednu novu seriju.

foto: instagram

Šta se u vašem životu promenilo od trenutka kad ste postali majka? - Imam manje slobodnog vremena, a i neku novu veliku ljubav. Otvorila se nova fioka ljubavi za koju nisam znala ni da postoji. Naučila sam da ne moram da budem u prvom planu, što je lepo.

Nakon porođaja slikali ste sva vozila koja su bahato parkirana. Da li ste uspeli nešto da promenite? - Čujem da su kazne podignute, ali mislim da nisam jedina koja to primećuje. Sebično sam počela da primećujem bahato parkirana vozila tek kad sam dobila dete i izašla s kolicima na ulicu. Na Vračaru ne možete da prođete s kolicima od parkiranih automobila. Mislim da svako treba da priča o svom problemu, onda može nešto i da se reši.

foto: Vladimir Šporčić

U seriji "Žigosani u reketu" videli smo kao glumca i vašeg supruga Miloša Teodosića. Da li ste mu pomagali? - Čitala sam mu tekst i replike Vesne Trivalić i Bode Ninkovića. Mislim da je ta serija donela nešto novo na naše male ekrane. Gledamo neke mlade glumce i dobro je prošla kod publike. Njenoj popularnosti je doprinelo i to što ima u njoj i košarkaša koji igraju sebe. Pitka je, brza i duhovita i jedva čekam nastavak.

foto: Damir Dervišagić

Šta vam je rekao suprug? - Da je gluma težak posao. Jednu scenu ponavljali su osam puta. Zvala me je i Vesna da mi kaže da je bio dobar.

Da li ćemo vas gledati u nastavku? - Videćemo. U svakoj seriji sam otišla, od "Vojne", preko "Ubica" do "Žigosanih". Iznenada odem, ali se ipak vratim.

Za vas kažu da ste rođena komičarka. - Igram uglavnom u komedijama. Uživam u tom žanru.

Predstava "Hotel 88" govori o mladim parovima, a vaša Sandra je zavisnik od društvenih mreža. Da li glumac u Srbiji danas može da živi bez Fejsbuka i Instagrama? - Pre tri godine sam samo odlučila da ću obrisati Fejsbuk, a ko zna, možda se to dogodi i sa Instagramom. Kad shvatim da mi to oduzima previše vremena, jednostavno obrišem tu društvenu mrežu. Instagram mi služi da reklamiram predstave i neke druge stvari iz kulture. Nekako se tu mlada publika informiše koju izložbu može da poseti, knjigu da pročita... Mislim da društvene mreže mogu da budu i plemenite.

foto: Nemanja Nikolić

Dešava li vam se u predstavi "Hotel 88" da vas kolege zasmeju na sceni? - Uvek se trudim da zasmejem Vladu, a i on mene. To su trenuci kad uživate u svom poslu. Ne trudim se da kontrolišem svoj smeh.

U predstavi "Hotel 88" završio je vaš privatni život. Niste ljuti na kolegu? - Vlada je to sjajno smislio. Duhovito je što publika gleda mene u liku Sandre, a priča se sve vreme o Jelisaveti. Uživamo i ja i publika.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track