ROBI VILIJAMS VODIO STRAŠNU PSIHIČKU BORBU: Jedva se izborio sa BROJNIM POREMEĆAJIMA, a pomogle su mu ŽENA I JEDNA PESMA
Foto: Profimedia

STRAHOVAO OD SVEGA

ROBI VILIJAMS VODIO STRAŠNU PSIHIČKU BORBU: Jedva se izborio sa BROJNIM POREMEĆAJIMA, a pomogle su mu ŽENA I JEDNA PESMA

Pop kultura -

Jedan od najpopularnijih pevača današnjice Robi Vilijams nedavno je otvorio dušu i priznao da "nije mogao da ustane sa troseda" tri godine usled agorafobije, odnosno straha od otvorenog prostora.

U periodu kada je njegovo stanje bilo najgore, a kada je bio prepun strahova da će se naći u situaciji u kojoj nema izlaza, pevač je morao da odustane od 15 miliona evra vrednog ugovora sa emisijom "Američki Idol", u kojoj je trebalo da bude u žiriju umesto Sajmona Kauela.

foto: Profimedia

"Moje telo i moj um govorili su mi da ne bi trebalo da idem nigde, da ne bi trebalo da radim ništa. Govorili su mi da samo čekam - pa sam bukvalno samo sedeo i čekao", istakao je.

"Bio sam agorafobičan od 2006. do 2009. godine. To su godine koje sam proveo pokrivren ćebetom, jedući čips, puštajući bradu i ostajući unutra", dodao je.

Stvari su se promenile kada je čuo svoju pesmu "Human by The Killers" na radiu, i kada su reči ovog hita u potpunosti rezonovale sa njim.

"Ponekad se unervozim, kada vidim otvorena vrata", stihovi su ove pesme, a upravo su oni podstakli Robija da otpočne sa terapijom, koja mu je ubrzo pomogla da se vrati na scenu.

"Bilo je kao da sam imao saobraćajnu nesreću i morao posle nje da naučim da hodam ponovo", objasnio je Robi.

"Nisam znao šta jeb**o radim, nije mi više izgledalo normalno", rekao je.

Agorafobija nije jedini poremećaj sa kojim se Vilijams borio, on je takođe patio od telesne dismorfije - stanja zbog kog osoba veruje da joj uvek nešto nedostaje kada je fizički izgled u pitanju.

Ovaj poremećaj usko je povezan sa još jednim koji je pogodio pevača - on je imao i poremećaj u ishrani, koji je uključivao prejedanje usred noći.

Kaže da je tek sad počeo da ima samopouzdanje i da "ceni sebe malo više", a otkrio je da je ključnu ulogu u njegovom oporvaku imala supruga Ajda Fild koja mu je pomogla da prevaziđe teška mentalna stanje i odvikne se od narkotika.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track