MANEKENKA JE TEŠKA 580 MILIONA $! Žizel Bundšen sa 14 je stala na MODNU PISTU, terali je da gola šeta po njoj, a onda se suočila sa TEŠKOM bolešću!
Foto: Profimedia

trnovit put do uspeha

MANEKENKA JE TEŠKA 580 MILIONA $! Žizel Bundšen sa 14 je stala na MODNU PISTU, terali je da gola šeta po njoj, a onda se suočila sa TEŠKOM bolešću!

Pop kultura -

Žizel Bundšen, brazilska manekenka, postigla je slavu i ogroman uspeh, a njeno bogatstvo vredi 580 miliona dolara. Međutim, ona je doživela prilično teške trenutke na poslu koji ju je vinuo u svet slavnih.

foto: Profimedia

Manenenka koja je stala na pistu sa 14 godina, a manekenstvom je počela da se bavi godinu dana kasnije pomišljala je čak i da odustane od mode i to na samom početku. Sa 18 godina je učestvivala na reviji jednog od najpoznatijih dizajnera i suočila se sa "golim stajlingom". Jedva da je imala nešto odeće na sebi.

"Počela sam da plačem. Nisam imala pojma šta da radim. Uglavnom sam razmišljala o tome kako ću se obrukati. Pokušala sam da zadržim suze, ali su one samo padale niz crno perje koje mi je bilo prilepljeno na trepavice", otkrila je u knjizi koju je objavila prošle godine. Spasio ju je tada vrhunski šminker koji je na njeno lice naneo belu šminku. Razmišljala sam: "Ako me dobro zakamuflira, bar me roditelji neće prepoznati sa crnom perikom".

Prvu krizu je pobedila i nastavila ka uspesima. Žizel je proboj na modnoj sceni napravila 1997. i onda odradila više do 2.000 revija. Godinama je bila anđeo "Viktorijin anđeo" i najplaćeniji model na svetu. Ali uspesi nisu postavili stvari na svoje mesto. Žizel se 2003. suočila sa klaustofobijom i anksioznošću.

foto: Profimedia

"Stvari mogu izgledati savršeno spolja, ali nikada ne znate kako se zaista neko oseća iznutra. Želim da govorim o svojim problemima. Uprkos svemu što se desilo, ništa ne bih menjala, jer me je ovo iskustvo promenilo", izjavila je.

Ona se zapravo jako teško nosila sa slavom. "Moja karijera je tada bila na vrhuncu, privatni život mi je bio savršen, a ja sam se osećala bespomoćno. Svet oko mene je postajao sve manji i manji, dešavalo se da se gušim, to je najgori osećaj na svetu. Jednog dana, kada sam bila kod kuće, pomislila sam: "Kada bih sad skočila sa terase, sve ovo bi prestalo i nikada više se ne bih osećala ovako odvratno. Jedina stvar u koju sam bila sigurna jeste da mi je bila neophodna pomoć".

Lekari su joj pomogli da pobedi depresiju. A ogromnu sigurnost pronašla je uz supruga, američkog ragbistu Toma Bredija sa kojim ima dvoje dece. Ljubav je njena sigurna luka. Žizel Bundšen je pre nekoliko godina prestala da se bavi manekenstvom, ali je nastavila da snima modne kampanje.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track