SVE JE SPREMNO ZA FESTIVAL FILMSKOG SCENARIJA! Marko Živić: Reč i ideja su baza filmske umetnosti! Ako je taj papir suviše beo, i sve ostalo će biti bledo!
Foto: Nebojša Mandić

održava se 43. put

SVE JE SPREMNO ZA FESTIVAL FILMSKOG SCENARIJA! Marko Živić: Reč i ideja su baza filmske umetnosti! Ako je taj papir suviše beo, i sve ostalo će biti bledo!

Pop kultura -

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji održava se po 43. put od 13. do 17. avgusta, kad će se prikazati 14 ostvarenja u takmičarskom programu, dok će se u naredna dva dana prikazati još tri u "programu preko plota".

Nakon premijere i priznanja na Paliću, film "Ajvar" Ana Marije Rosi biće predstavljen i u Banji. Pored njega, za četiri nagrade boriće se i "Kralj Petar Prvi", koji će biti prikazan na otvaranju, "Psi umiru sami", "Aleksandra", "Četiri ruže", "Zlogonje", "Delirijum tremens", "O životu i o smrti", "Teret", "Taksi bluz", "Šavovi", "Reži", "Južni vetar" i "Pijavice".

foto: Promo

Van konkurencije biće prikazan dokumentarni film "Godine u (v)etru" Dane Stanojčić, a 18. i 19. avgusta biće prikazana "Balkanska međa", koja nije mogla da bude u takmičarkom programu jer je pravilo da scenarista bude Srbin, što je slučaj i sa "Između dana i noći" i "Koja je ovo država", koji će se takođe prikazati u programu preko plota.

foto: Pormo

"Reč, rečenica, ideja stavljena na papir je baza i početak filmske umetnosti. Ako je taj papir suviše beo, i sve ostalo će biti bledo", poručio je glumac Marko Živić, umetnički direktor festivala.

foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs / M. C. / Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track