PAVLE VUISIĆ ZA 2019. GORICI POPOVIĆ: Srećna sam jer je ovo nagrada od kolega!
Foto: Stefan Jokić

ODLUČENO

PAVLE VUISIĆ ZA 2019. GORICI POPOVIĆ: Srećna sam jer je ovo nagrada od kolega!

Pop kultura -

Zasluženo - Glumicu je vest o priznanju zatekla na odmoru, a biće joj uručeno na otvaranju Filmskih susreta u Nišu 24. avgusta

Nagradu za životno delo "Pavle Vuisić", koju po tradiciji dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za izuzetan doprinos domaćem filmu, ove godine će na otvaranju Filmskih susreta dobiti Gorica Popović.

Glumicu je lepa vest zatekla na odmoru van Srbije, a priznanje će joj biti uručeno na otvaranju festivala 24. avgusta u Nišu.

- Vrlo sam srećna. Hvala kolegama i publici, bez njih nema ni nas glumaca - rekla je kratko Gorica za Kurir.

Laureat... Gorica  Popović
Laureat... Gorica Popović foto: Dragana Udovićić

Predsedništvo Udruženja filmskih glumaca Srbije objavilo je ime dobitnika nagrade koju su prethodnih godina na pozornici u Nišu primili: Milena Dravić, Ljubiša Samardžić, Ljuba Tadić, Danilo Bata Stojković, Dragan Nikolić, Aleksandar Berček, Bora Todorović, Nikola Simić i drugi.

Gorica je glumila u brojnim filmovima i serijama, kao što su "Nacionalna klasa", "U raljama života", "Pad Italije", "Bolji život", "Sivi dom", "Rane", "Zaboravljeni" i "Senke nad Balkanom". U svojim vitrinama već ima dve Carice Teodore, koje je osvojila 1981. i 1984. godine.

Nagrada se sastoji od plakete s likom Pavla Vuisića, delo akademskog vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku. Ovo priznanje je ranije nosilo ime "Slavica", a od 1994. godine je nagrada "Pavle Vuisić". Filmski susreti u Nišu se održavaju od 24. do 30. avgusta.

Kurir.rs/ Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track