SPEKTAKL NA UŠĆU! KURIR EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Koncert na otvorenom 7. septembra
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

SPEKTAKL NA UŠĆU! KURIR EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Koncert na otvorenom 7. septembra

Pop kultura -

Nova prilika Nastup Beogradske filharmonije je tokom juna dvaput otkazivan zbog kiše. Direktor Ivan Tasovac se sada, kako kaže, nada trećoj sreći i vedrom nebu

Konačno je poznat datum koji iščekuju brojni ljubitelji klasične muzike. Tradicionalni koncert na otvorenom Beogradske filharmonije i izvođenje „Dizni Fantazije“ uživo zakazan je za 7. septembar 2019. u 20 časova.

Lokacija koncerta je neznatno izmenjena, te će se tradicionalni filharmonijski piknik ovoga puta održati „preko puta“, na Ušću (Novi Beograd, blok 14), pod dirigentskom palicom stalnog gostujućeg dirigenta Danijela Rajskina.

Ovogodišnjii koncert na otvorenom dvaput je otkazivan tokom juna, i to zbog obilnih kiša. Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, kaže da se sada nada - trećoj sreći.

- Svi opravdani i racionalni razlozi su bili nedovoljni da nas uteše zbog vremenskih (ne)prilika koje su nas dva puta omele da poklonimo publici najlepši muzičko-animirani spektakl svih vremena. Zato se sada nadamo trećoj sreći i vedrom septembarskom nebu.

Molio bih sve koji upražnjavaju dodolske rituale da se u naredno vreme suzdrže od praktikovanja istih, a Beogradska filharmonija vam obećava nezaboravan spektakl za sve generacije - poručuje Tasovac.

Inače, otkako je najavljena, „Dizni Fantaziju“ uživo nestrpljivo iščekuju brojni fanovi iz cele zemlje i regiona budući da se ova senzacionalna produkcija izvodi prvi put na našim prostorima.

Muzičari Beogradske filharmonije sviraće čuvene numere klasične muzike ispod velikog ekrana, na kom će se prikazivati kompilacija originalnog filma „Fantazija“, remek-dela Volta Diznija iz 1940, i filma „Fantazija 2000“, koji zvanično nikad nije prikazan na našim prostorima.

Koncert je, kao i dosad, besplatan.

Kurir / Boban Karović

Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track