BORIS MILIVOJEVIĆ PROGLAŠEN NAJBOLJIM GLUMCEM 3. FESTIVALSKE VEČERI U NIŠU: Umetnici jedva KRPE kraj s krajem, od toga se ne živi!
Foto: Dragan Kadić

oduševio

BORIS MILIVOJEVIĆ PROGLAŠEN NAJBOLJIM GLUMCEM 3. FESTIVALSKE VEČERI U NIŠU: Umetnici jedva KRPE kraj s krajem, od toga se ne živi!

Pop kultura -

Boris Milivojević proglašen je najboljim glumcem treće festivalske večeri na 54. Filmskim susretima u Nišu za ulogu Belija u filmu "4 ruže", Vasilija Nikitovića. Iako se ovaj glumac pojavljuje tek od polovine filma, on je dobio bučan aplauz na Letnjoj pozornici u Niškoj Tvrđavi.

Film od skora ulazi u bioskope pa će moći da ga vidi i šira publika, a Milivojević pored toga što kaže da film pokazuje jednu urbanu dramu osvrće se i na položaj umetnika u Srbiji.

foto: Dragan Kadić

"Od umetnosti se ne živi. Retko ko može da živi od umetnosti. Ja nemam recept u džepu da bi rekao šta bi trebalo da se radi da bi umetnicima bilo bolje. Imamo nekih, 100.000 škola nekih umetničkih. Ljudi plaćaju te škole i ne znam koliko je to dobro. Kvantiteta imamo dosta, a kvaliteta, nisam siguran, sve manje. Umetnici koji se bave isključivo umetnošću, 99 odsto njih ne mogu od toga da sastave kraj s krajem. Nekad si mogao za izložbu da odneseš svoje radove koje si godinama radio i da dobiješ neku siću za te radove, a sada više ni toga nema. Tako da sada vlada jedna "divna" situacija", kazao je za Kurir Boris Milivojević.

U ovoj krimi drami Beli se pojavljuje kao čovek iz naroda koji uspeva da prevari prekaljene kriminalce, preobučene u gradskog sekretara (Gordan Kičić), inspektora policije (Gagi Jovanović) i kafedžije (Srđan Todorović). On im iz kafane uzima novac koji je njegov kum Tarzan (Miloš Samolov) godina potkradao od ove kriminalne grupe kao njihov potrčko.

foto: Kurir/M.S.

Kurir.rs/M.S./Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja