kurir na Sea Dance festivalu

U KAFANI MOŽETE DA SRETNETE SVAKAKVE LJUDE, A NA FESTIVALU JE JOŠ BOLJE! Albanke s Kosava na pitanje koga slušate od domaćih izvođača odgovorile: Ne slušamo SRPSKU muziku! (KURIR TV)

Pop kultura -

Na putu iz Petrovca do Buljarica, čekajući autobus do bina Sea Dance festivala, na stanici smo upoznale Nebojšu (34) iz Beograda koji tokom sezone radi u jednoj suvenirnici u Budvi.

Ozareno nam je pričao o budvanskom kafanskom životu, a onda je pohvalio i muzičke festivale u regionu.

"U kafani možete da sretnete svakakve ljude, ali na festivalima je još bolje. Nisam bio ove godine na Egzitu jer radim u Budvi od juna, idem nazad za Beograd tek u oktobru, ali se srećom pogodilo da mogu da dođem na Sea Dance. Na Egzitu sam redovan, a na Sea Dance-u mi je prvi put", kaže Nebojša i nastavlja: "Jedva čekam Darka Rundeka, on je sjajan, slusao sam ga mnogo puta i svaki put me oduševi. U suštini, što se dj-eva tiče, ja bih doveo Moniku Kruz, ali ću naravno ići da čujem Getu. Ali eto, voleo bih da dovedu Moniku dogodine", priznaje Nebojša.

Autobus nismo dočekali jer ga je pretekao taksista.

foto: Kurir

"Idete li do Budve? Za vas troje 30 evra."

Bilo nam je mnogo.

"Ma može i za 20."

Mnogo.

"Okej, sedajte. 8 ukupno, ne više."

"Ali Nebojša ide do Budve, a mi do Buljarica..."

"Vozim samo dame za 5 evra."

Sedamo u kola i odlazimo bez Nebojše kojem se nije žurilo jer je želeo da završi limenku piva koju je kupio dok smo mu mi na stanici čuvale stvari. Stižemo na plažu među gomilu ljudi zaustavljamo četri nasmejane devojke.

1 / 9 Foto: Kurir

Dve nam beže, ali Aljina i Verona ostaju.

"Mi smo sa Kosova došle. Hoćemo da čujemo Robina Šulca i Dejvida Getu, ali oni nastupaju tokom druge i treće večeri, pa ćemo večeras videti šta se na festivalu nudi. Ići ćemo od bine do bine i čuti po malo od svega", počinju priču.

Na pitanje znaju li pesme nekih od naših domaćih izvođača na festivalu.

"Ne bismo slušale srpsku muziku, ne zanima nas. Nemamo neku potrebu da čujemo srpske izvođače, nikad nismo imale priliku da ih poslušamo, ali nismo naročito ni zainteresovane, držaćemo se di-džejeva", zaključuju 25-godišnje drugarice.

foto: Kurir

Plaža Buljarice je prepuna mladih posetilaca festivala, pa se večeras očekuje luda žurka, kojoj se svi raduju, a euforija se oseti u vazduhu. U iščekivanju početka festivala masa se rashlađuje u vodi, a oni koji bi da predahnu od kupanja, sklanjaju se u obližnje kafiće.

Kurir.rs, M.P/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja