Najnovije vesti

OVU NAGRADU POSVEĆUJEM SELU RAKITA! Gran pri "Naisa" na 54. Filmskim susretima u Nišu otišla Tihomiru staniću u ruke! (FOTO)
Foto: Kurir/M.S.

ZAHVALAN

OVU NAGRADU POSVEĆUJEM SELU RAKITA! Gran pri "Naisa" na 54. Filmskim susretima u Nišu otišla Tihomiru staniću u ruke! (FOTO)

Pop kultura

Glavna nagrada, Gran pri "Naisa" na 54. Filmskim susretima u Nišu, za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Tihomiru Staniću za ulogu Dagija u filmu Dilirijum Tremens.

"Pozdravlja vas Goran Marković, glumačko dete i reditelj filma. Ovu nagradu posvećujem stanovnicima sela Rakita koji se bore za naše reke i planine. Hvala vam!" rekao je Stanić.

1 / 3 Foto: Kurir/M.S.

Nela Mihajlović, predsednica žirija zahvalila je publici "što čuva festival i za sve aplauze". U žiriju koji je odlučivao o festivalskim nagradama bili su još glumci Goran Radaković i Tamara Aleksić.

Nagrada za najbolju žensku ulogu "Carica Teodora" pripala je Nataši Ninković koja je priznanje posvetila preminulom Nebojši Glogovcu. Ovaj umetnik bi danas, 30. avgusta, napunio 50 godina.

"Obeležio je naše živote i zato nagradu poklanjam njemu. Ne verujem u slučajnosti", rekla je Nataša Ninković kroz suze.

Statuetu "Car Konstantin" je na manifestaciji podigao njen kolega Sergej Trifunović za ulogu Baneta u filmu "Ajvar". I on je svoje priznanje posvetio Nebojši Gogovcu.

Povelja za izuzetnu žensku ulogu dobila je glumica Snežana Bogdanović. Marko Baćević je na ovom festivalu poneo nagradu za izuzetnu mušku ulogu za ulogu u filmu "Šavovi".

1 / 5 Foto: Kurir/M.S.

Najbolje epizodne uloge su dali Vesna Čipčić i Vujović.

Najbolji debitant je bio Milan Kolak iz filma "Kralj Petar prvi".

Po treći put je dodeljena nagrada za najkomičniju ulogu "Milorad Mandić Manda", a to je ovog puta dobio Vlasta Velisavljević.

"Strašno mi je drago što sam upoznao tako divnog čoveka kao što je Manda. I njegovu suprugu svakako. Dugo ću biti srećan zbog toga", rekao je Vlasta Velisavljević, protagonista filma "Taksi bluz".

Specijalna priznanja od žirija za pružene uloge dobili su dečak Ivan Vujić, akter u filmu "Kralj Petar prvi", Leon Lučev("Teret) i Nataša Perić.

Ovi 54. Filmski susreti su se tradicionalno završili vatrometom s Tvrđave. 

foto: Kurir/M.S.

Kurir.rs, M.S/Foto: Kurir, M.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...