SEĆANJE SINIŠE PAVIĆ NA LJUBIŠU SAMARDŽIĆA: Šurda je obeležio naše karijere. Dve godine je već prošlo, a ja nemam utisak da ga nema!
Dve godine od smrti... Ljubiša Samardžić, Foto: Dragan Kadić

druga GODIŠNJICA SMRTI

SEĆANJE SINIŠE PAVIĆ NA LJUBIŠU SAMARDŽIĆA: Šurda je obeležio naše karijere. Dve godine je već prošlo, a ja nemam utisak da ga nema!

Pop kultura -

Doajen jugoslovenskog glumišta Ljubiša Samardžić napustio nas je na današnji dan pre dve godine, a nekako uoči godišnjice, krenula je na RTS repriza serije "Vruć vetar".

Čuveni Smoki preminuo je 8. septembra 2017. nakon teške bolesti u 81. godini. Veliki glumac, reditelj i producent najteži životni udarac doživeo je kad je ostao bez sina Dragana, koji je umro u 34. godini od leukemije.

Veliki umetnik ostvario je više od stotinu filmskih uloga, od kojih se izdvajaju one u filmovima "Valter brani Sarajevo", "Bitka na Neretvi", "Sutjeska"... Godine 1967. dobio je glavnu glumačku nagradu Volpijev pehar na Venecijanskom filmskom festivalu za rolu u filmu "Jutro". Međutim, njegovu karijeru obležila je uloga Borivoja Šurdilovića.

"Ljubiša je bio glumac s kojim sam na televiziju ušao na velika vrata. On je u "Vrućem vetru" kao glumac snimio više od 90 posto kadra. Šurda je obeležio početak moje karijere, ali i njegovu, koja je bila velika. Borivoje Šurdilović će ostati njegov zaštitni znak i kao takav ostaje prepoznatljiv u svim zemljama bivše Jugoslavije. Dve godine je već prošlo, a ja nemam utisak da ga nema. Drago mi je što smo napravili nešto dobro na osnovu čega će nove generacije moći da vide kako smo mi nekada živeli. Uz "Vruć vetar", Ljubiša će i dalje nastaviti da živi". kaže za Kurir scenarista Siniša Pavić.

Kurir/ LJ. Radanov, foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track