BRANKA VESELINOVIĆ NAPUNILA 101. GODINU: Na rođendan dobila nagradu Mali princ Festivala pozorišta za decu!
Sa omiljenom lutkom... Branka Veselinović, Foto: Vladimir Šporčić

čestitamo

BRANKA VESELINOVIĆ NAPUNILA 101. GODINU: Na rođendan dobila nagradu Mali princ Festivala pozorišta za decu!

Pop kultura -

Legendarna glumica Branka Veselinović juče je napunila 101 godinu, a kao rođendanski poklon pripala joj je nagrada za životno delo Mali princ, koju dodeljuje Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici i čije se 26. izdanje održava od 22. do 27. septembra.

foto: Zoran Petrović

Branka celog života pomaže deci na sve načine, a sa svojim pokojnim suprugom glumcem i prevodiocem Mlađom Veselinovićem osnovala je fond za pomoć deci sa invaliditetom. Humanitarnim radom se bavila uvek kao i dan-danas, zbog čega je od 1980. bila ambasador Unicefa. Premda je u 102. godini života, Branka obilazi domove za nezbrinutu decu, domove za stara lica i invalide, gde recituje i izvodi monologe.

foto: Zoran Petrović

Kad smo je posetili u njenom domu za prethodni rođendan, ona nam je govorila o ljubavi i sreći što je i dalje vitalna, a evo godinu dana kasnije Branka i dalje sklapa stihove, čita i pamti, a za godine kaže da su za nju samo brojke. "To su samo godine, nisam ja stara, već mlada duhom! Sećanja. To je najvažnije. Ne zaboraviti. Gledam slike svaki dan. I tako se vežba mozak, trebalo bi svako tako da radi. Ja još uvek dobro pamtim, sklapam stihove, slikam. Sve to je meni vredno dok mogu nekome da dam i da pomognem", kazala je Branka.

foto: Sonja Spasić

Kurir.rs / Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track