JUBILEJ SA HOROM I ORKESTROM: Bajaga i Instruktori vas čekaju u centru Sava 5. decembra
Foto: Nebojša Babić

JUBILEJ SA HOROM I ORKESTROM: Bajaga i Instruktori vas čekaju u centru Sava 5. decembra

Pop kultura -

Bajaga i instruktori održaće 5. decembra veoma poseban koncert u beogradskom Sava centru pod nazivom "Koncert sa rok grupu, orkestar i hor", pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića, i to povodom obeležavanja jubileja, 35 godina benda. Ulaznice koštaju od 1.800 do 2.800 dinara, a mogu da se nabave preko "Tiketsa" i na blagajni Sava centra. Pokrovitelj koncerta je Grad Beograd.

Momčilo Bajagić i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom Impresija na festivalu u Nišu. Bajaga ističe da je ideja o takvom koncertu potekla od Vojkana Borisavljevića, i dodaje:

"Palo nam je na pamet, pošto je 35 godina benda, da to proslavimo na malo svečaniji način, sa orkestrom i horom. Na bini Sava centra će biti stotinak muzičara. Sviraćemo velike hitove, i to one pesme koje su zgodne da se urade na taj način... Biće pun zvuk, to je uvek kod velikog orkestra tako.

O gostima Bajagić, za sada, ne želi da priča.

"Nikad ih ne najavljujemo. Biće ih, sigurno, jer nam trebaju za neke pesme. Koncert će trajati kao i svaki drugi naš nastup - sa bisevima, više od dva sata. Biće i pesama koje dugo nismo svirali, U Beogradu, recimo, dugo nismo izvodili "Buđenje ranog proleća", a to je idealna pesma za takav nastup".

foto: Nebojša Babić

Popularni roker najavljuje da se ovakvi koncerti planiraju i u Ljubljani, Novom Sadu, Banjaluci, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima regiona, i to svugde sa lokalnim orkestrima.

"Onda bi bilo dovoljno da sa nama ide samo Vojkan kao dirigent, ali to je sve predviđeno za iduću godinu. Koncert u Sava centru je veliko finale turneje posle albuma 'U sali lom", pored toga što je proslava jubileja, i onda je logično da to bude u Beogradu", zaključio je Bajaga, koji se sa Instruktorima vraća u Sava centar tačno deceniju posle tri spektakularna koncerta, kada je takođe obeležen jubilej, 25 godina benda.

Promo tekst

Foto: Nebojša Babić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track