SERIJA CRVENI MESEC VRATILA BEOGRAD U PROŠLOST: Kočije i raskošni kostimi u Knez Mihailovoj
Foto: Sonja Spasić

Vremeplov

SERIJA CRVENI MESEC VRATILA BEOGRAD U PROŠLOST: Kočije i raskošni kostimi u Knez Mihailovoj

Pop kultura -

Istorija: Ivana Dudić, Miloš Đorđević i Olga Odanović predstavili juče u centru prestonice seriju koja će publiku preneti u period između 1909. i 1915. godine

Knez Mihailovom ulicom juče su prolazile kočije s konjima, šetale su se dame i gospoda u raskošnim kostimima, a prolaznici su bili preneseni u Beograd iz perioda 1909-1915. godine.

Razlog za taj vremeplov je serija „Crveni mesec“, koja će početi da se emituje na TV Pink i čija se radnja odvija u tom periodu. Glumci Ivana Dudić, Miloš Đorđević, Iskra Brajović i mnogi drugi na ovaj način su budućoj publici približili njihovu priču, a svi su jedva čekali da se s njima slikaju.

U kočiji je najpre stigla Dudićeva, koja igra glavnu ulogu - Sofiju, ćerku atašea.

Ljubavni trougao

- Sve mi je bilo teško jer je trebalo da se prebacim iz modernog doba u prošli vek. S Milošem sam odlično funkcionisala na setu jer se znamo iz studentskih dana, a pomogao mi je time što me je smirivao savetima kada je bilo situacija u kojima planem - rekla je Ivana. Njenog partnera u „Crvenom mesecu“ i mušku glavnu ulogu, srpskog oficira Nikolu Stanimirovića igra Đurović. Miloš se u seriji nalazi u ljubavnom trouglu, zbog čega svoju ulogu ocenjuje intrigantnom i zahtevnom.

foto: Sonja Spasić

- Bilo je zahtevno sedeti na dve stolice jer sam se nalazio u klinču između ljubavnice i ugovorenog braka - otkriva Đurović, koji je sa Ivanom imao i intimne scene i one mu nisu predstavljale problem. - S njom je bilo lako sarađivati, a takve scene smo vežbali na fakultetu i nije bilo zahtevno - rekao je glumac, kome je ovo prva ovako velika uloga.

Olga Odanović oduševljena je svojom ulogom bake, koju tumači sa unukom Ivanom Dudić, ali i epohom koju dočarava ova serija.

Saradnja

- Uživala sam s mladim glumcima i u toj razmeni energije. Nije mi vruće u ovom kostimu jer sam ja žena u godinama, imam slabu cirkulaciju i u njemu se osećam kao dama. Vratila bih se u tu epohu jer je bilo lakše živeti, ali mi se ne dopada što je u tom periodu bilo ratova - našalila se u svom stilu Odanovićeva povodom kostima, koji su ostavili utisak među prvom publikom u centru prestonice.

Kurir.rs/Nevena Mijušković Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track