DRAGAN MIĆANOVIĆ U SERIJI "DUG MORU": Ne očekujte modernu eksploziju
Foto: Damir Dervišagić

Drugačije

DRAGAN MIĆANOVIĆ U SERIJI "DUG MORU": Ne očekujte modernu eksploziju

Pop kultura -

Dugo očekivana serija „Dug moru“ u režiji Gorana Gajića pretpremijerno je prikazana u Kombank dvorani u prisustvu velikog broja zvanica, a zvanično prva epizoda biće emitovana na Superstar TV 6. oktobra u 21 čas, dok će reprizni termin biti na RTS ponedeljkom.

Neobična dramska saga protkana je mitskim elementima, kao i elementima trilera, a zapravo predstavlja toplu porodičnu priču o žrtvi i beskrajnoj ljubavi. Od prve epizode mešaju se sadašnjost, sećanja, teške traume iz prošlosti, ali i legende o „nemilim mestima“ Boke Kotorske, u čijem središtu je mit o moru koje svake godine odnosi sedam žrtava.

Izvanrednu ekipu glumaca predvode Dragan Mićanović, Sergej Trifunović, Nada Šargin, Bane Popović, Bojana Maljević, ali, pored njih, obavezno treba pomenuti i sjajnu mladu glumačku ekipu, među kojom je ćerka Anice Dobre - Mina Sovtić, i ćerka Branislava Lečića Ana, kojoj je ovo inače prva uloga, dok njenog dečka u seriji sjajno tumači crnogorski glumac Vule Marković.

- Mislim da ova serija ne pripada mejnstrim tipu serija. Ona je nešto, ako mogu tako da se izrazim, avangardno na ovim prostorima zbog toga što sadrži više elemenata različitih žanrova. Može se reći da je drama sa elementima mistike i čak fantazije, što nismo imali prilike da vidimo - rekao je Marković.

foto: Damir Dervišagić

Jednu od glavnih uloga, Perišu, tumači glumac Dragan Mićanović, koji nakon ženinog nestanka ulazi u ogromne dugove.

- On je mislio da je rešio taj problem i da ga je stavio pod tepih, ali svi znamo da ono što pokušavamo da sakrijemo kad-tad izađe na površinu i više košta i skuplje je nego da smo odmah krenuli u rešavanje tog problema i rekli istinu odmah. Najteže je reći istinu, što je pogrešno, jer je ona uvek lekovita - objašnjava Mićanović i dodaje:

- Ako očekujete neke velike eksplozije, brze scene, ovo sad što je moderno u današnje vreme, to nije za nas. Mi pratimo jednu priču koja traje, koja je poprilično teška i emotivna, i za to je bilo potrebno vreme da se ispriča - rekao je Dragan.

Kurir / Mona Cukić

Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track