SNIMANJE OVOG FILMA MOGLO JE DA IH KOŠTA ŽIVOTA: Povređeno je čak 70 članova ekipe, a među njima i POZNATA GLUMICA (VIDEO)
Foto: Profimedia

NAJOPASNIJI FILM IKAD

SNIMANJE OVOG FILMA MOGLO JE DA IH KOŠTA ŽIVOTA: Povređeno je čak 70 članova ekipe, a među njima i POZNATA GLUMICA (VIDEO)

Pop kultura -

Film "Rika", odnosno u originalu "Roar", najopasniji je film ikada snimljen, a sve zbog 150 nedresiranih lavova i tigrova koji su učestvovali u snimanju, kao i 70 povređenih članova ekipe.

Glavni protagonisti filma su lovac na talente i producent Noel Maršal i zvezda filma "Ptice" Tipi Hedren, koji su sa svojom decom živeli na imanju na kojem je bilo čak 150 neukroćenih životinja, odnosno lavova, tigrova, puma, jaguara i dva slona.

foto: Profimedia

Ideja o snimanju ovakvog filma sinula je Maršalu i njegovoj supruzi nakon što su u svom domu u Los Anđelesu udomili lava. Kako kaže legenda, Maršal i Hedren želeli su da skrenu pažnju javnosti na problem ugroženosti divljih životinja, ali su izabrali prilično pogrešan način.

Planirali su da snime film za šest meseci i tri miliona dolara, ali na kraju je snimanje trajalo pet godina, dok su potrošili čak 17 miliona dolara. Većinu novca obezbedili su Hedren i Maršal sami.

foto: Profimedia

Iako su isticali da tokom snimanja filma nijedna životinja nije povređena, to se ne može reći za glumce i ekipu na setu. Čak je i čerka Tipi Harden, danas poznata glumica Melani Grifit, završila na rekonstruktivnoj hirurškoj operaciji nakon povrede lica.

Snimatelj Jan de Bont zaradio je 220 šavova nakon što ga je napao jedan od lavova. Sam Maršal je nekoliko puta ugrižen, pa je završio u bolnici sa gangrenom. Hedren je slomila nogu tokom snimanja scene sa slonom, a i sama je imala problema sa gangrenom.

Dok su neki glumci javno govorili o svemu što su prošli na snimanju, Griifit danas ne želi da ima nikakve veze s njim.

Rika je konačno počela da se prikazuje 1981. godine, a zaradila je svega dva miliona dolara. Pre četiri godine ponovno je prikazan u američkim bioskopima.

Kurir.rs/Foto: Printscreen/youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track