Najnovije vesti

ONI SU TOLIKO PRETERIVALI, DA SU ZBOG SE*SA ZAVRŠILI NA LEČENJU: Svi znaju da je Čarli Šin kralj POROKA, ali sigurno niste znali da su zavisne i ove POZNATE LIČNOSTI! (FOTO)
Foto: Profimedia

NE ZAOSTAJU

ONI SU TOLIKO PRETERIVALI, DA SU ZBOG SE*SA ZAVRŠILI NA LEČENJU: Svi znaju da je Čarli Šin kralj POROKA, ali sigurno niste znali da su zavisne i ove POZNATE LIČNOSTI! (FOTO)

Pop kultura

Iako medicina ne prihvata kompulsivno seksualno ponašanje kao zavisnost koja je jednaka psihološkom poremećaju, kao što su zavisnosti o kockanju ili alkoholu, postoje akutna stanja takvog ponašanja. Leče se uglavnom psihološkom terapijom.

Definitivno postoji problem kod ljudi koji se upuštaju u kompulsivna seksualna ponašanja bez obzira na moguće negativne posljedice, a mnogi sumnjaju kako je “zavisnost o seksu” mnogima samo izgovor za neodgovorno ponašanje.

Uostalom, čak se i Harvi Vajnstin branio upravo time kad su počele padati optužbe za seksualno zlostavljanje koje je činio skoro 30 godina. Nakon što ga je više desetina žena optužilo za zlostavljanje i silovanje i kad je shvatio da je đavo odneo šalu, po hitnom postupku je objavio da se prijavio u kliniku za lečenje zavisnosti o seksu.

Isto je uradio i Kevin Spejsi, ali to ih nije spasilo optužbi. Seksualno zlostavljanje nema nikakve veze sa zavisnošću o seksu.

Branio se time i golfer Tajger Vuds nakon što se saznalo da je suprugu češće varao nego što nije. Javilo se više od deset žena koje su rekle da su imale aferu s njim, a imao je odnose i s prostitutkama. Svi su odnosi bili dobrovoljni.

Seks skandal snažno je odjeknuo u celom svetu jer je Vuds bio sportski superstar i najbolji golfer na svetu s naizgled savršenim porodičnim životom.

“Problem je moje kontinuirano neodgovorno ponašanje. Bio sam neveran, imao sam afere. Varao sam. To što sam uradio nije prihvatljivo i ja sam jedini kojeg za to treba kriviti”, rekao je tada sportista i objavio da ide na terapiju kako bi izlečio svoju zavisnost o seksu.

Ipak, brak s Elin Nordegren nije opstao i razveli su se 2010. godine.

O svojoj ovisnosti o seksu pričao je otvoreno i Čarli Šin, posebno nakon što je obavestio javnost da je HIV pozitivan. Šin je u Holivudu uvek bio poznat kao “loš dečko”, a jednom je izjavio da je spavao s 4000 žena.

foto: Profimedia

Glumac se borio sa svojim nagonima i zavisnostima skoro celi život. Prvi džoint zapalio je s 11 godina, a s 15 je prvi put platio usluge prostitutke.

Sve je došlo do vrhunca 2011. godine, kad je zbog alkohola i droga dobio otkaz u seriji “Dva i po muškarca”, iako je tamo imao glavnu ulogu.

Čarli je tad objavio kako živi s dve Plejboj zečice s kojima je u otvorenoj vezi, a četiri godine kasnije na televiziji je priznao da ima HIV i ispričao kako je bio seksualno neodgovoran i da je često spavao s prostitutkama.

Kod Šina je zavisnost o seksu bila povezana s onima o drogi i alkoholu, slično kao i kod Davida Duhovnija i Majkla Daglasa. Oba su glumca bili na lečenju od zavisnosti, Daglas u devedesetima, a Duhovni 2008. godine.

Duhovni je uspeo još nekoliko godina da održi brak s glumicom Teom Leoni, s kojom ima dvoje dece, a konačno su se razveli 2014. godine. On je priznao da se prijavio na lečenje od zavisnosti o seksu i rekao kako je istovremeno bio i alkoholičar, dok je Daglas priznao samo zavisnost o alkoholu.

Robi Vilijams imao je problema s drogama i alkoholom, a onda je to sve zamijenio seksom.

foto: Profimedia

“Odrekao sam se pića i droga na turneji i hteo sam to da zamenim nečim drugim pa sam stalno imao seks. Za mene je to bilo kompulsivno, ali potpuno bezdušno”, rekao je pevač.

Irski glumac Kolin Farel prijavio se na lečenje od zavisnosti o seksu i alkoholu nakon što je, takođe poznat kao “nevaljali dečko”, došao u centar svetske javnosti 2005. godine. Procurio je njegov snimak seksa s manekenkom Nikol Narain, nakon čega su se oboje povukli i borili se lečenjem.

Bivšu Spajsicu Melani Braun bivši muž je optužio da je zavisna ood seksa. Brakorazvoda parnica Mel Bi i muzičkog producenta Stefana Belafontea trajala je mesecima, a njihovo međusobno optuživanje doseglo je vrhunac kad je otkriveno da je pevačica redovno tražila muža da imaju trojku s njihovom dadiljom.

Belafonte je rekao, a dadilja potvrdila, da je Mel Bi tražila da gleda njih dvoje kako se imaju sek, često ih je snimala i pridruživala im se, a tvrdi i kako je bila zavisna o kokainu.

foto: Profimedia

Nakon razvoda neki tabloidi su pisali kako je slomljeno srce lečila seksom i alkoholom i da je imala seks sa čak tri muškarca dnevno, a jutro bi započela votkom. I ona se prijavila na lečenje.

“Poslednjih šest meseci bili su veoma teški za mene. Pišem autobiografiju i bilo je jako traumatično ponovno proživljavati emocionalno zlostavljanje iz moje bivše veze, kao i suočavati se s tolikim problemima u mom životu. Pila sam da bih umrtvila bol. Nekad je jako teško nositi se sa svim osećanjima. Ali problem nikad nije bio seks niti alkohol – sve je ispod toga. Jasno mi je da sam bila u krizi, ali pokušavam se nositi s time”, rekla je Mel B.

Kurir.rs/100posto.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...