ZAHVALJUJEM SE ŠEFU SAMOPOSLUGE, ODVOJI MI KOSKU! Čuveni Čkalja nas je NAPUSTIO pre 16 godina, a umro je u BEDI! Jednom rečenicom objasnio koje PONIŽENJE je dočekao iako je bio LEGENDA!
Foto: Printskrin Youtube

glumac za sva vremena

ZAHVALJUJEM SE ŠEFU SAMOPOSLUGE, ODVOJI MI KOSKU! Čuveni Čkalja nas je NAPUSTIO pre 16 godina, a umro je u BEDI! Jednom rečenicom objasnio koje PONIŽENJE je dočekao iako je bio LEGENDA!

Pop kultura -

Na današnji dan pre 16 godina preminuo je legenda domaćeg glumišta Miodrag Petrović Čkalja.

Njegove reče u poslednjim intervjuima slamaju srce, a glumac nije krio da je živeo u bedi.

Posle dobijanja nagrade za životno delo Car Konstantin, Čkalja je tada otvorio dušu.

foto: Printscreen/Instagram

"Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde", rekao je glumac 2002. godine na dodeli, samo godinu dana pred smrt.

Tom prilikom je izgovorio i rečenicu koja i dalje odzvanja u glava mnogih.

"Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske", neutešan je bio popularni Čkalja.

Iza ovog umetnika ostale su nagrade i priznanja, ali i sin Čedomir Petrović, takođe glumac, kao i njegova unuka, glumica, Jovana Petrović. Oboje su nasledili talenat od neprevaziđenog srpskog komičara.

Oni koji su poznavali Čkalju kažu da je obožavao da se igra sa unukama i da su one bile čitav njegov svet. Možda je on upravo svojoj Jovani utkao ljubav prema glumi.

Jovana privatan život nije želela mnogo da eksponira u javnosti, ali je poznato da je dugo godina bila u vezi sa pokojnim kolegom Igorom Pervićem.

foto: YT printscreen

Kurir.rs/Puls/Foto: Printscreen, Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja