Najnovije vesti

VUKOSAVLJEVIĆ I KUSTURICA S HANDKEOM NA VEČERI U PARIZU: Nobelovac dobio poseban poklon iz SRBIJE!
Foto: Marina Lopičić, EPA, Profimedia

PRIJATELJ SRBIJE

VUKOSAVLJEVIĆ I KUSTURICA S HANDKEOM NA VEČERI U PARIZU: Nobelovac dobio poseban poklon iz SRBIJE!

Pop kultura

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i reditelj Emir Kusturica sastali su se sinoć u Parizu sa austrijskim piscem Peterom Handkeom, ovogodišnjim dobitnikom Nobelove nagrade za književnost.

Vukosavljević i Kusturica su Handkeu čestitali prestižnu nagradu na večeri koju je on organizovao, a ministar je preneo pozdrave Vlade Srbije i srpske javnosti, koja se, kako je naveo, raduje što je veliki svetski književnik, koji je Srbiji pružio podršku tokom teških godina, dobio zasluženu nagradu.

Ministar kulture je, piscu uručio simboličan poklon, rakiju "Ćirilicu", kao i bocu vina na čijoj etiketi piše "Nobelovcu Peteru Handkeu, iz Srbije, s ljubavlju i poštovanjem".

foto: Profimedia

Vukosavljević predvodi delegaciju Ministarstva kulture koja boravi u Parizu u cilju jačanja saradnje sa Uneskom u kontekstu ponovnog izbora Srbije u Izvršni odbor te organizacije.

Ministar kulture će se tokom boravka u Parizu sastati sa pomoćnikom generalne direktorke Uneska Ernestom Otoneom.

Predviđeno je da danas Emir Kusturica održi predavanje na temu "Kultura i raznolikost", pre kojeg će se zvanicama obratiti i ministar Vukosavljević.

Kusturica i njegov "No smoking orkestra" potom će održati koncert u zgradi Uneska, na koji je pozvano oko 1.200 zvanica.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić, EPA, Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...